Freelancen of flexwerken is heerlijk vanwege de vrijheid. Je kan lekker vanuit huis werken en er is niemand die je lastig valt. Maar soms is het ook wel eens fijn om buitenshuis te werken. Uitgerust met je laptop even de deur uit om wat productieve uurtjes te maken. Maar waar moet je dan naartoe? En waar hebben ze de beste koffie? Of je nu een fijn plekje zoekt om als freelancer te werken, of een koffie wilt drinken met een zakelijke afspraak: wij hebben de fijnste werkplekken voor je op een rij gezet.

Koffie & Ik, Utrecht

Aan de Vleutenseweg in Utrecht is het goed vertoeven bij Koffie & Ik. Deze locatie is ideaal ingericht voor flexwerkers en dat merk je. De inrichting is mooi, fris en strak met veel glas, hout en ruime tafels. Het voordeel is dat deze koffietent net buiten het centrum ligt, waardoor er veelal lokale freelancers zitten of mensen die even snel een koffietje in de buurt doen. En goede koffie hebben ze zeker. Na je bestelling kun je gratis gebruik maken van wifi. Check hier de website.

SONY DSC

The Village Coffee, Utrecht

Heb je zin in iets meer sfeer tijdens het werken? Dan is The Village Coffee in het centrum van Utrecht een aanrader. Bovendien serveren ze hier echt top koffie, gezet door ervaren barista’s. De sfeer is modern en doet een beetje denken aan koffietentjes in Berlijn of Londen. Er staan oude bruine leren banken, krukjes en tafels met stapels mooie magazines. Check hier de website.

Baker & Moore, Rotterdam

Lekker lunchen en een bak goede koffie: daar staat Baker & Moore in Rotterdam bekend om. Op de bovenverdieping heeft deze tent veel ruimte waar je rustig kan werken. De omgeving is stedelijk en modern, er is een snelle wifi-verbinding en er werkt leuk personeel. Een zakenlunch? Hier geniet je van zelf samengestelde sandwiches met een vers geperst fruitsapje erbij. Check hier de website.

baker-moore-werkplekken-rotterdam-femfem

Stations Huiskamer, Rotterdam

Hoe centraal wil je het hebben? Op het mooie station van Rotterdam Centraal kun je hier prima vertoeven. Er is volop ruimte op banken of aan de lange werktafels. Voor een goed prijsje kun je hier prima lunchen. Er is uiteraard gratis wifi beschikbaar voor klanten. En verwacht zeker geen saaie stationsinrichting. Deze huiskamer is sfeervol ingericht vol planten en een mix van vintage en nieuwe designmeubels. Check hier de website.

Cafe De Jaren, Amsterdam

Een dagje werken in het centrum van Amsterdam? Dan ga je naar cafe De Jaren. Deze tent heeft een ruim cafe met restaurant, bar en een terras. Ze hebben speciale werkplekken aan kleine tafeltjes aan het raam, maar er zijn ook vergaderzalen te huur. Aan een mooi uitzicht geen gebrek: De Jaren ligt aan de Amstel en de Kloveniersburgwal. Check hier de website.

cafe-de-jaren-werkplekken-amsterdam

Zoku, Amsterdam

Deze werklocatie in de pijp is zo huiselijk en sfeervol ingericht dat je je er meteen op je gemak voelt. Stil je honger tussendoor met lekkere gezonde snacks en schuif met je laptop aan op verschillende werkplekken. Bijzonder is de werkbar waar je met meerdere mensen aan kan zitten en werken. Wel zo gezellig! Check hier de website.

Lola Bikes & Coffee, Den Haag

Voor een fijne werkplek en voor een goed ‘bakkie pleur’ ga je in Den Haag naar Lola Bikes & Coffee aan het Noordeinde. Naast goede koffie verkopen ze er ook mooie fietsen. Maar dat mag de werkpret niet drukken. Er is volop plek om je even terug te trekken met je laptop. Check hier de website.

lola-bikescoffee-werkplekken-femfem

Hometown Coffee & More, Den Haag

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan mag je deze plek niet missen. Hier geniet je van heerlijke espresso’s en slow koffie. Werken kan hier in een relaxte en rustige sfeer. En dat gaat prima in een mooie vintage interieur met jazzmuziek op de achtergrond. Er is een grote leestafel maar ook voldoende kleine tafeltjes om je aan terug te trekken. Check hier de website.

Ook benieuwd naar de beste vegetarische restaurants van ons land? Die check je hier.