Dat ene groepsgesprek met je oude sportklasje of vriendinnen van de middelbare school: je zit er eigenlijk al tijden tegen je zin in. Je wil de groep graag verlaten, maar dan krijgt iedereen deze melding te zien. Heb je geen zin in drama of scheve gezichten? Dan kan je volgens WhatsApp binnenkort de groep verlaten zonder dat iedereen daar een melding van krijgt.

Groepsgesprek op WhatsApp

Ben je verhuisd, heb je nieuwe vrienden ontmoet of voel je je simpelweg niet meer connected met de mensen waarmee je in een groespgesprek op WhatsApp zit? Dan kan het behoorlijk awkward zijn om nog steeds samen in een chat te zitten. Het is natuurlijk het beste om dit eerlijk aan te geven en vervolgens de groep te verlaten, maar indien je deze behoefte niet hebt, is er een andere oplossing.

WhatsApp komt namelijk met een functie waarbij je in stilte de groepschat kan verlaten. Een soort ‘Hans Kazannetje’, maar dan in real life. 

Niet ghosten maar verlaten

In plaats van alle berichtjes in de groepsapp te negeren, kan je dus binnenkort zomaar de groep verlaten. WhatsApp heeft deze functie bedacht, aangezien de makers van de app het gebruik voor iedereen zo prettig mogelijk willen maken. De kans is dus groot dat er veel klachten over de melding ‘….. heeft de chat verlaten‘ zijn binnengekomen. Dat wil dus wel zeggen hoe veel mensen deze functie vervelend vinden.

Op dit moment zijn de makers van WhatsApp de functie nog aan het testen, dus de uitrol van de update laat nog even op zich wachten. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.