Wanneer we uitgaan of met een vriendin iets gaan drinken beperken we onszelf, wanneer het aankomt op alcohol, vaak tot de keuze tussen wijn en bier. Veel vrouwen denken dan ook dat whisky nog steeds enkel en alleen een mannendrankje is. Niets is echter minder waar: de juiste whisky kan heerlijk zijn en het drinken ervan heeft ook nog een hoop andere voordelen. Althans, wanneer je het met mate drinkt. Wij vertellen je dan ook graag waarom ook jij als vrouw gewoon je whiskytje kan drinken.

Je drinkt wat jij zelf lekker vindt

Dit staat natuurlijk op nummer één. Eerlijk is eerlijk, whisky is gewoon heel lekker. Er zijn talloze verschillende soorten whisky: van zacht tot krachtig, van kruidig tot zoeter. Wil je beginnen met het drinken van whisky? Vraag de barman dan naar zijn advies en bestel niet de eerste de besten fles die je ziet staan. Zeker op deze koude dagen kan een glaasje whisky ontzettend lekker zijn. Dus waarom zou jij dan iets anders nemen, omdat whisky zogenaamd niet vrouwelijk zou zijn? Een vrouw die drinkt wat ze zelf wil: veel vrouwelijker wordt het niet.

Whisky is goed voor je hersenen

Naast dat whisky lekker is, is het ook nog eens goed voor je brein: het drinken ervan verkleint volgens een onderzoek de kans op dementie.  Waar menig persoon de volgende ochtend wakker wordt met slechts nog een vage herinnering van de voorafgaande avond, blijkt dat het drinken van whisky de kans op dementie verkleint. Uit een onderzoek, gedaan in 2003, blijkt dat je met 1 tot 6 glazen whisky ervoor kan zorgen dat de kans op dementie verkleint. Wanneer je het dus bij dit aantal houdt, zorgt dat ervoor er dat je er misschien wel je leven lang profijt van hebt.

Het bevat weinig calorieën

De hele avond bier drinken gaat er gegarandeerd voor zorgen dat je eindigt met een opgeblazen gevoel. Whisky bevat daarentegen maar weinig calorieën. Ben je dus aan het diëten? Kies dan in plaats van bier ook  niet voor dure mixjes, hierin zitten namelijk vaak veel suiker, maar ga voor een goed glas whisky.

meisje-whisky-femfem

Hoe je voorkomt dat je de day after een kater hebt? Dat check je hier.