Nope, je leest het niet verkeerd. Er bestaat blijkbaar echt een wijn-en-ei-dieet. Door TikTok is er een een oud magazine van Vogue opgedoken. In het magazine staat een nogal bijzonder (en ongezond) dieetrecept. Wij vertellen je meer.

Wijn dieet
Bron: Pinterest

Vogue 1970

Negen van de tien keer bestaat een dieet uit gezonde etenswaren zoals: groente, fruit en volkoren producten. Dat is het dieet wat de meeste mensen ook volgen. Vroeger ging dat dus anders en hadden ze een andere methode. Je zou niet gelijk denken dat deze methode wel goed voor je is. Toch schijnt het dat je na drie dagen wel 2,5 kilo kunt verliezen.  

De naam wijn-en-ei-dieet zegt het eigenlijk al. Wijnen en ei eten. Wij denken dat dit vast de leukste dieet ever is, want je mag lekker tipsy zijn. Met de wijn-en-ei-dieet is het de bedoeling dat je elke dag één hele fles witte droge wijn drinkt en drie kopjes koffie. Het welbekende recept staat op TikTok. Of het gezond en goed voor je lichaam is? Dat kan je natuurlijk zelf wel invullen.

@sophiaisthrivingLow key a bottle of wine a day 😗♬ sincere apologies x – Pasha

Wijn-en-eidieet

De journalist van de website The Kitchen, probeerde het dieet uit. Ze volgde dit recept voor drie dagen. En ja, zij gaf aan dat het inderdaad heeft gewerkt. In plaatst van twee kilo viel ze drie kilo af, oftewel: meer dan ze had verwacht. Het enige nadeel is dat ze zich wel heel ellendig begon te voelen. Het voelde volgens de journalist alsof ze haar hersencellen was kwijtgeraakt. Ze zegt ook dat het voelde alsof ze elk moment kon beginnen met huilen.

We weten dus nu (wat we ook al hadden verwacht) dat je absoluut niet moet beginnen aan dit dieet. Het is bewezen dat alcohol niet goed is voor je lichaam, dus wij weten zeker dat als je dit elke dag doet je gezondheid achteruit kan gaan. Zo zie je maar weer: geloof niet alles wat je op TikTok voorbij ziet komen.