Hou je van wijn drinken, leuke herinneringen maken met vrienden en die vastleggen? Maar wil je eens wat anders doen dan alleen maar foto’s maken van deze gezellige avond? Maak dan een wijnjournal.

wijnjournal maken wijnetiketten
Bron: @georgiafoxy en @rosadelee

Lege wijnflessen

Je komt met je vrienden bij elkaar, klaar om een feestje te bouwen die niet vergeten mag worden. Jullie doen domme dingen samen, zoals extreem vals karaoke zingen, dansen op Just Dance en heel veel foto’s maken van elkaar. Een glaasje wijn erbij moet daarbij niet vergeten worden. Herinneringen worden gemaakt, maar is het niet zonde om zulke waardevolle momenten na een tijdje weer te vergeten?

Misschien is het tijd om op een andere manier die kostbare momenten vast te leggen en te bewaren. Je hebt vast wel gehoord van journalen, maar heb je ook gehoord over een wijnjournal? Dit heeft eigenlijk hetzelfde principe als een journal (of dagboek) bijhouden, maar je plakt er labels van wijnflessen in en schrijft je leukste herinneringen erbij op.

Wijnjournal

De wijnjournal waar je in eerste instantie aan denkt, is het boekje waar je je mening in schrijft over de verschillende smaken van wijnen. De wijnjournal waar wij het over hebben is toch een tikkie anders. Het verschil is dat je hier de labels van wijnflessen in plakt en daarbij al je herinneringen schrijft van het moment dat je de wijn hebt gedronken. Je schrijft erin met wie je was, wat je hebt gedaan, wat je hebt gegeten, wanneer je de wijn hebt gedronken en bijvoorbeeld domme inside jokes die die avond zijn ontstaan. Kijk hieronder voor inspiratie en hoe je de label van de fles wijn krijgt.

@rosadelee

I found myself hanging onto waaaaay too many empty wine bottles purely because i love the labels and I was running out of shelf space so I found a way to remove the labels (some labels work better than others, if people want ill make a video showing how to do this) and have been loving this alternative! I think its so cute to write a little memory next to each label about the time the wine was enjoyed 🍷 lemme know if you try this out or send to someone who might want to!

♬ original sound – 🦆

@georgiafoxy

#stitch with @Rose Adele im OBSESSED w this idea and cant wait to fill our book #winebook #winelabels #winediary

♬ original sound – Georgia Fox

Momenten vastleggen

Andere manieren om kostbare momenten vast te leggen zijn er natuurlijk ook. Zo heb je de bekende polaroid en film foto’s. Maak vlogs en plaats ze privé op een YouTube-kanaal, zodat je er altijd nog naar terug kunt kijken. Hou een journal bij, waar je alles in schrijft en dingen in plakt van die dag of het moment zelf. Zoals sprietjes gras van een picknick, een servetje van een restaurant of natuurlijk het label van een wijnfles. Ook een leuk idee is om samen met je vrienden een gedeelde Spotify-playlist aan te maken, waarin iedereen zijn favoriete nummer toe kan voegen. Of liedjes die op dat speciale moment afgespeeld waren, zodat je ze later kunt beluisteren en je weer even terug in dat moment bent.

Het bewaren van herinneringen kan net zo belangrijk zijn als het creëren ervan. Dus laten we nadenken over hoe we die kostbare momenten nog meer kunnen koesteren, zelfs nadat de wijn is opgedronken en het feest voorbij is.