Je hebt een heerlijk flesje wijn opengetrokken en er een paar glazen uit gedronken. Je zet hem in de koelkast met het idee er morgenavond nog wat van te drinken, in de hoop dat ‘ie dan nog lekker is. Helaas is dit vaak niet zo en is wijn bewaren vaak geen goed idee. De smaak van een heerlijk vino wordt na openen al gauw minder lekker. Maar wij hebben daar nu de perfecte oplossing voor gevonden. Lees gauw verder.

Wijn bewaren FEM FEM

Hoe lang kun je wijn bewaren?

Het wordt aangeraden om een fles wijn niet langer dan drie dagen na openen te bewaren. Zeker rode wijn kan na openen al gauw afnemen in smaak. Rosé en witte wijn kun je íets langer bewaren, namelijk maximaal vijf dagen. De voorkeur heeft wel om deze dan in de koelkast te bewaren om het oxidatieproces te vertragen. En mousserende wijnen? Ook die gaan maximaal drie dagen mee. Maar toch wil je juist deze het liefst direct opdrinken, omdat de bubbels anders nergens meer te bekennen zijn.

Wijn die tot zes weken na openen houdbaar is

Wil jij langer van je flesje wijn genieten? Dan hebben wij nu de perfecte oplossing gevonden. De bag-in-box van 3 liter van HEMA blijft na openen maar liefst zes (!) weken goed. En ja, dat is zonder in te leveren op smaak.

Hoe dat dan kan, vraag jij je af? De bag-in-box van 3 liter is een plastic zak gevuld met wijn en heeft een kraantje. De wijnzak krimpt wanneer de wijn er uit gaat. De zak zuigt vacuüm en hierdoor komt er geen zuurstof en licht bij de wijn, waardoor de wijn veel langer houdbaar blijft.

huiswijn wit bag-in-box - 3 L
huiswijn rosé bag-in-box - 3 L
huiswijn rood bag-in-box - 3 L

Wij als echte vino liefhebbers zeggen: precies de uitvinding die we nodig hebben!

Shop de wijn hier:

Lees ook: Het perfecte vriendinnenuitje: een wijn escape room