Het weekend staat straks weer voor de deur en daar moet natuurlijk op gedronken worden. Eigenlijk is er altijd wel een reden om een wijntje te drinken. Maar waar ga je heen? Als je niet vies bent van een goed glas wijn en een goede borrelhap, dan móet je deze wijnbarren in Rotterdam een keer geprobeerd hebben.

wijnbarren Rotterdam FEM FEM

1. 1NUL8

Deze wijnbar is heel bekend en niet alleen in Rotterdam. Het is een café, brasserie en wijnbar in één en deze behoort ook zeker bij 1 van mijn favorieten. 1NUL8 vind je in een mooi karakteristiek pand aan de Meent, met een modern interieur. Als ik hier ben moet ik toch altijd even een foto schieten van de inrichting. De wijnen komen overal ter wereld vandaan en een groot deel daarvan kun je per glas bestellen. Ik ben hier daarom ook vaak met mijn vriendinnen te vinden om gezellig te borrelen of te dineren. In het weekend is het ook een prima plek om uit te gaan en er wordt goede muziek gedraaid.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door 1NUL8 (@1nul8) op

2. The Wine Bar Rotterdam

The Wine Bar in Rotterdam werd in 2016 opgenomen in het rijtje Winebar of the Year. De wijnbar is te vinden in een schattig pandje aan de Oudedijk. Daarnaast is er een heerlijk terras in de tuin, waar je bij mooi weer wijn drinkt met de zon op je gezicht.

De bar serveert meer dan 100 verschillende wijnen, dus je hebt keuze genoeg. The Wine Bar is geen restaurant, maar de hapjes zijn er altijd aanwezig. Als je geluk hebt is er zelfs nog een fijn gerecht op de kaart dat perfect past bij jouw gekozen wijntje. The Wine Bar Rotterdam is lekker en simpel waar je heerlijk kan neerploffen na een lange dag of om te genieten van de zon.

3. Wijnbar het eigendom

Wijnbar Het Eigendom kan je vinden in een monumentaal pand aan de gezellige, drukke Witte de Withstraat in Rotterdam. Ze eindigden in 2018 op de tweede plaats bij de beste wijnbar verkiezing. Bij Wijnbar Het Eigendom zijn ze all about wijn & spijscombinaties. De wijnliefhebber kan zich hier uitleven met ruim 135 soorten wijn. Maar wees gewaarschuwd: kiezen zal moeilijk zijn met zoveel keuze!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Evelien van Kuijk (@vankuijkevelien) op

4. L’Ouest

De meeste personeelsleden van L’Ouest hebben een wijnopleiding gevolgd en er is ook een vinoloog in the house die de wijnen afstemt op de gerechten en zelfs op de borrelhapjes. Hoe fijn is dat? Wijnen komen hier niet alleen uit het Middellandse zeegebied, maar van nog veel verder en er zijn 40 soorten die je per glas kunt bestellen. En wat de gerechten betreft: die zijn lekker mediterraans.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Irina ? (@irkov) op

5. Wine Bar Mendoza

Wine Bar Mendoza in Hillegersberg is een heerlijke plek aan het water waar de wijnkaart ook erg uitgebreid is. Het ligt in het noorden van Rotterdam, wel een stukje verder dus maar het is zeker de moeite waard. Ze hebben zoveel lekkers dat je gewoon niet weet wat je moet bestellen. Bij Mendoza waan je je in Argentijnse sferen en bijna alles op de kaart is dus ook Argentijns, niet alleen de wijnen, maar ook de lekkernijen. Daarnaast kan je ook een bootje huren om het uitje helemaal compleet te maken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Marshmellow (@mrclrdnbrg) op

6. Wijnbar Janssen van Dijk

Ongeveer 10 jaar geleden was dit de eerste wijnbar van Rotterdam. Inmiddels is het een echt begrip geworden in de stad. Je bent hier aan het goede adres voor een goed glas Franse (natuur) wijn en natuurlijk een portie gezelligheid.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Dennis Roufs (@dennisroufs) op