Afvallen en een glaasje wijn. Je denkt dat het niet goed samen gaat, maar niets is minder waar. Er bestaan gelukkig veel wijnsoorten die weinig calorieën bevatten en die je dieet niet hoeven te verpesten. Benieuwd welke? Wij zetten ze hieronder op een rijtje.

Rode wijn

Rode wijn is op zijn tijd helemaal niet zo ongezond. Het schijnt zelfs dat je seksuele verlangens toenemen. Dit betekent echter niet dat je de hele avond onbeperkt glaasjes achterover kan tikken, want er zit natuurlijk wel een grens aan. Wel kun je kijken welke soort rode wijn het minste calorieën bevat. Als je je aan merlot, rosé of pinot noir houd, zit je altijd goed. Ze bevatten elk zo’n 88 calorieën, 1 gram suiker per glas en 3 gram koolhydraten. Marsala en sherry kun je het beste vermijden. In één glas zit al zo’n 164 calorieën, 8 gram suiker en 14 gram koolhydraten. Niet zo goed voor je summerbody dus.

Witte wijn

Hou je meer van witte wijn? Probeer dan de zoete dessertwijnen te vermijden zoals, sauternes, sherry en madeira. In één glas zit namelijk al zo’n 160 calorieën, 8 gram suiker en 12 gram koolhydraten. Welke wijnen mag ik dan wel drinken? White zinfandel, sauvignon blanc en chardonnay zijn ideaal voor als je op je lijn let. Één glas bevat minder dan 85 calorieën, 2,6 gram koolhydraten en 1 gram suiker.