Een weekendje weg of vakantie inplannen met je vriendinnen kan wel eens lastig zijn want waar moet je nou precies beginnen? Sommige mensen zijn dol op een strandvakantie terwijl andere liever gaan skiën of een cultureel weekend inplannen. Lukt het niet met het uitzoeken naar een bestemming waar iedereen gelukkig van wordt? Dan hebben we wellicht wel een tip van je: wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie waarin wijn de hoofdrol speelt?

wijn vakantie FEM FEM

Wijnvakantie bestemming

Er zijn bepaalde organisaties die je een handje helpen met het plannen ervan wat jou weer een hoop tijd bespaart. Ook zoeken zij uit wat de beste druiventijden zijn. We schreven wel eens eerder over de perfecte vakantiebestemming voor wijnliefhebbers in Frankrijk, in het stadje Colmar. Daar kan je lokale wijnen en regionale specialiteiten ontdekken.

Ook is er een wijnvakantie genaamd Wild Bum in California. Deze onderneming regelt alles van top tot teen. Je hoeft je dus nooit af te vragen over wat het fijnste hotel is of welk restaurant het beste is. Uiteraard is dit een uitje waar je iets meer voor moet sparen, en wellicht kan je er een langere vakantie met je vriendinnen aan koppelen, maar het is absoluut de moeite waard.

De meeste ondernemingen die wijnreizen organiseren bevinden zich in Frankrijk wat lekker dichtbij huis is. Frankrijk staat uiteraard ook bekend om hun verrukkelijke wijnen (en kazen!) dus wellicht fijn om je daar ook te oriënteren.


Ook bestaat er een heuse wijnpretpark in Bordeaux. Een soort droom die uitkomt want ze hebben hier ontzettend veel soorten wijn om met je vriendinnen uit te proberen. Voor 20 euro ben jij de hele dag in dit pretpark én krijg je er een wijnproeverij bij.

Dus ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het plannen van een reisje met je vriendinnen? Doe het met wijn.