Amsterdam kent zoveel prachtige huizen maar deze loft heeft ons hart gewonnen. Deze woning was vroeger een garage maar tegenwoordig de droom van velen. En voor de grootverdieners onder ons is er nu de kans om deze woning te kopen. Niet alleen qua stijl van de woning maar zeker ook wat betreft de ligging: aan de voorkant kijk je op een gracht en aan de achterkant schuilt een mooie, groene, binnentuin.

huis-dstrct-femfem inrichting-huis-dstrct-amsterdam huis-dstrct-amsterdam

Licht, licht en nog meer licht

Deze parel van een woning laat zich omschrijven als licht, licht en nog meer licht. Naast dat de woning gekenmerkt wordt door een enorme hoeveelheid aan grote ramen is het interieur ook heel licht gehouden. Met de keuze voor een zandcement witte vloer, witte muren en veel witte meubels lijkt de woning nog ruimer dan deze al is: maarliefst 230 vierkante meter. Daarnaast is er zoveel mogelijk in het huis open gehouden: de ruimtes zijn zoveel mogelijk met elkaar verbonden waardoor de woning optisch nog ruimer en frisser lijkt.

dstrct-huis-amsterdam bad-dstrct-femfem huis-femfem-licht-amsterdam-dstrct

Alle luxe die je hart begeert

De woning kenmerkt zich ook door luxe: zo is er door de gehele woning wandverwarming, is er een uitgebreide keuken, een heerlijk losstaand ligbad en een ruime tuin. Naast de wandverwarming is er ook nog een romantische houtkachel. Ook is de woning perfect voor het combineren van wonen en werken door het feit dat er zich in het loft nog een atelier bevindt. Al deze gemakken bevinden zich in een omgeving waarbij je nog steeds de oude elementen van de garage terug kan zien: zo zien we de prachtige oude balken en in het zitgedeelte zien we nog een ijzeren balk¬†waar vroeger de auto’s aan werden opgehangen.

woonkamer-keuken-dstrct-femfem dstrct-houtmankade-woning-femfem keuken-dstrct-amsterdam

Inrichting met oog voor details

En dan hebben we over de inrichting van dit huis nog niet eens gesproken. De huidige bewoners hebben overduidelijk oog voor styling: we zien veel prachtige kleden, mooie planten, lichte houttinten en leuke details zoals de schommel in de keuken en de tipi.

Nog niet genoeg gezien? Er is ook nog een filmpje om bij weg te dromen:

 

Benieuwd naar de interieurtrends van dit jaar? Die check je hier.