Succesvolle vrouwen proberen bepaalde woorden in hun leven te vermijden. In de professionele wereld kun je sommige woorden namelijk maar beter niet gebruiken. Daar beoordelen mensen je niet alleen op wat je zegt, maar ook hoe je het zegt. Wanneer jij een succesvol persoon wilt worden, is het dus belangrijk om je taal te verbeteren. Wij vertellen je welke woorden je dan beter kunt vermijden.

woorden-succesvolle-vrouwen-femfem

Dramatische woorden

Probeer dramatische woorden als “helemaal”, “onwijs” of “super” niet te gebruiken. Vaak gebruik je deze woorden in conversaties met vrienden en dat oogt niet bepaald professioneel. Zo zou je kunnen zeggen: “De feedback was goed” in plaats van “De feedback was heel goed”. Door deze woorden in een zin te gebruiken, overdrijf je het een beetje. Dit is niet nodig, dus probeer dit te vermijden.

Stopwoordjes

Wanneer je gebruik gaat maken van stopwoorden haal je de kracht uit je zin weg. Dit zijn woorden of woordgroepen zoals “zeg maar”, “dus” of “inderdaad”. Het komt vrij onzeker over, terwijl succesvolle vrouwen juist zelfverzekerd zijn en durven te zeggen wat er in hun gedachten opkomt. Zij zijn namelijk niet bang om hun mening te delen. Daarom kun je op zulke momenten beter even in stilte nadenken.

Beschermende woorden

Het woord dat vrijwel het meest gebruikt wordt, is “gewoon”. Het is een beschermend woord die we vaak gebruiken om onze gesprekken mee te verzachten. Maar hierdoor worden zinnen die volgen juist verzwakt. Door dit woord te gebruiken, kom je niet zelfverzekerd over. Daarom vermijden succesvolle vrouwen dit soort woorden.

Bijwoorden

Door minder bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden te gebruiken, kom je meer ter zake en zullen je woorden krachtiger worden. Dit komt een stuk professioneler over en dat zullen anderen ook snel zien.

Lees hier wat succesvolle vrouwen op een maandag doen.