In anno 2023 zijn we allemaal zo invested in het sporten, maar ook in nieuwe woorden. Zo bestaat er nu workout stacking. In eerste instantie dachten we “wat nou weer”, maar o wat is dit toch een fijne manier om tóch te sporten wanneer je geen motivatie hebt. Wij leggen het je uit.

Sporten zonder motivatie
Bron: Pinterest

Workout stacking

Scrollend door Poosh – de lifestylewebsite van miss Kourtney Kardashian – kwamen we een nieuw begrip tegen: workout stacking. We moesten uiteraard weten wat voor een geniaal nieuw iets Kourtney Kardashian nú weer in petto had. Heel eerlijk, we zagen er in eerste instantie geen succes in, maar het lijkt er op dat het écht werkt! Goed, maar wat is wokout stacking nou?

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen: twee uur lang elke dag in de sportschool staan is niet effectief. Je ontwikkelt daar eerder discipline mee, dan een strakke buik. Het is zelfs door de wetenschap aangetoond dat korte trainingen een grotere impact hebben. Dus daarom… workout stacking! 

Het concept is eenvoudig: mix en match korte work-outs om zo je eigen routine te creëren. Korte trainingen zijn namelijk ideaal als je een gebrek hebt aan motivatie. Waarom een yogales 20 á 30 minuten volgen wanneer je er ook eentje van vijf minuten kan doen? Het voltooien van een korte training is makkelijker dan zo’n loeizware lange training. Haal je het elke keer, dan motiveert het je ook om door te willen gaan.

Kies daarom een aantal korte work-outs en voeg ze toe in de week. Je zult zien dat je er veel meer zin in gaat hebben, dan wanneer jij je élke dag verplicht om naar de sportschool toe te gaan. Wie heeft überhaupt nog zin om tussen al die bulk jongeren te staan? Geef ons maar een kort lesje thuis, via YouTube. Er zijn online genoeg work-outs te vinden, heel veel succes en voornamelijk plezier!