Dat Yvonne Coldeweijer niet de meest geliefde Nederlandse vrouw is, dat is geen geheim. Maar voor veel mensen is ze gisteren toch echt over een grens gegaan, toen ze haar ‘spionnenleger’ om meer informatie over Marc van der Linden vroeg.

Yvonne Coldeweijer Marc van der Linden
Bron: @lifeofyvonne en @marcvanderlindenm

Wat is er gebeurd?

De heisa begon allemaal met een dankbericht vanuit het ziekenhuisbed. Marc van der Linden ligt momenteel in het ziekenhuis nadat hij een week geleden een herseninfarct kreeg, hierover maakte de royaltyjournalist een Instagram Story. “In beweging blijven!”, schrijft hij. “En het hoofd koel houden! Dank voor alle lieve reacties”.

Yvonne Coldeweijer vond dit maar mysterieus. Het boterde tussen Yvonne en Marc al een tijdje niet, zo ontmaskerde de juicekoningin Marc toen hij rond de dood van Queen Elizabeth een foto postte waarop het net leek alsof hij de Queen ontmoette. Die bleek alleen gephotoshopt te zijn. Oops. Dus eh, haar verkeerde nieuwsgierigheid naar zijn herseninfarct, daar was niemand blij mee…

 Marc van der Linden herseninfarct
Bron: @lifeofyvonne

“Kennen wij nog spionnen in het VUmc, want ik zou hier graag iets over willen vragen”, schreef in haar bericht. Wat ze precies wilde vragen werd niet direct duidelijk, maar het leidde in elk geval wel tot woedende reacties. Waaronder van Marc zelf: “Hoe hoerig om aandacht kun je zijn? Beroepsadder Yvonne Coldeweijer denkt dat het integere VU-personeel haar karakter heeft en roept hen op tot het plegen van een misdaad (openbaar maken medisch dossier). Rapporteer die vrouw, want ik word hier omringd door mensen die hun leven wijden aan de gezondheid van anderen in plaats van het teren op andermans ellende!”

Grensoverschrijdend gedrag

Ook media-advocaat Royce de Vries vond dit niet kunnen, hij noemde dit zelfs grensoverschrijdend gedrag. “Even een oproep plaatsen of het ziekenhuispersoneel informatie wil delen over een patiënt… Juicekanalen hebben vaak de mond vol over grensoverschrijdend gedrag van anderen, maar hoe moeten we dit dan noemen?”, aldus de Vries op Twitter.

Informatie gelekt of niet?

Yvonne zegt inmiddels al informatie te hebben van ‘VUmc-spionnen’. “Ik wilde gewoon even weten hoe je aan dat blauwe oog was gekomen, maar ik heb al gehoord dat je op een punt bent gevallen. Veel beterschap”, schrijft ze naar Marc. Een woordvoerder van het VUmc, laat aan RTL Boulevard weten dat er voorlopig geen onderzoek wordt ingesteld naar een mogelijk informatielek. “Ik kan me niet voorstellen dat er dingen gedeeld zijn”, aldus de woordvoerder van het ziekenhuis. “Als wij aanwijzingen krijgen dat informatie gelekt zou zijn via medewerkers, dan komt er onderzoek.”