Er wordt vaak gezegd dat de ogen het eerste uiterlijke kenmerk zijn waar andere naar kijken. Maar weet je ook dat de ogen vaak de ”spiegel van de ziel” zijn en je persoonlijkheid benadrukken? Een verzonnen uitdrukking denk je waarschijnlijk, maar de kleur van je ogen vertelt meer over jezelf dan dat je zou denken. Volgens wetenschappers hebben de ogen een sterke connectie met de hersenen en zie je veel kenmerken terug bij mensen die vaak dezelfde oogkleur hebben. Klopt het ook bij jou?

oogkleur FEM FEM

Bruine ogen: Zelfverzekerd en beleefd

Bruinogigen zijn dominant: van alle oogkleuren is bruin de meest voorkomende, variërend van lichtbruin tot middelbruin. En dat komt mooi uit, want over het algemeen zijn mensen met bruin haar aantrekkelijk en blaken ze van het zelfvertrouwen. Ook worden eigenschappen als creativiteit en positivisme vaak gekoppeld aan mensen met bruine ogen, evenals beleefdheid, zelfstandigheid en sterk ontwikkelde sociale vaardigheden. Een downside van bruinogigen is dat ze soms moeite hebben zich te uiten tegenover andere mensen.

Blauwe ogen: extravert, intelligent en energiek

Ooit was blauwe ogen (en blond haar) het schoonheidsideaal bij uitstek. Dat is het in principe nog steeds, want als je vraagt welke oogkleur mensen willen hebben als ze konden kiezen ze het liefst blauwe zouden hebben. Over mensen met blauwe ogen wordt gezegd dat ze vredelievend, intelligent, extravert, jeugdig en zeer energiek zijn. Daarnaast hebben ze een diepe wens om andere mensen gelukkig te maken, en gaan daarin bijzonder ver.

Grijze ogen: gepassioneerd en flexibel

Heb je grijze ogen? Congrats! deze vorm is namelijk zeldzaam en zijn een soort variant op blauwe ogen. Dat is ook waarom veel eigenschappen met elkaar overeen komen. Voor mensen met grijze ogen is liefde en romantiek heel belangrijk. Zij zijn ware romantici. Ze vinden het vervelend om ruzie te hebben en gaan deze dan ook graag uit de weg. Ze passen zich makkelijk aan hun omgeving aan en zijn vrij flexibel.

Groene ogen: Verleidelijk, nieuwsgierig en sexy

Mensen met groene ogen zijn geluksvogels. Ze worden als sexy, verleidelijk en mysterieus gezien. Ze zijn intelligent en altijd nieuwsgierig, ze vinden het leuk iets nieuws te proberen. Mensen met groene ogen zijn geïnteresseerd en gepassioneerd, dit zie je vooral terug als zij nieuwe vrienden proberen te maken of zij een relatie aangaan. Ook de groene oogkleur zien we niet vaak en komt samen met grijs het minst voor.

Kan jij je jezelf herkennen in je eigen oogkleur? 😉