Nu de nagelsalons weer een tijdje dicht lijken te blijven, hebben degene met gellak voorlopig nog wel een probleem. Het is niet mogelijk om je nagels te laten bijwerken, maar je kunt het zelf ook niet. Om te voorkomen dat je de gel er af gaat pulken, kun je het beter anders aanpakken. Het is namelijk onwijs slecht voor je nagels om de gel er zomaar af te krabben. Zelf je gellak verwijderen doe je zo.

zelf je gellak verwijderen
Pinterest

Zelf je gellak verwijderen

Natuurlijk kun je hoopvol doorzetten met het setje nagels wat er nu op zit. Ze worden alleen wel steeds langer, waardoor je het risico loopt dat ze er een keer afbreken. Dat onwijs veel pijn doen dus wil je in principe liever voorkomen! Ook ziet het er niet per se heel goed uit wanneer ze er langer op zitten. Misschien is het daarom juist wel handig om zelf je gellak er af te halen. Je weet immers nooit hoe lang het nog gaat duren…

Met dit stappenplan kun je zelf je gellak verwijderen zonder problemen:

Stap 1

Haal aluminiumfolie, watjes, nagellakremover met aceton of een gellak remover, een grote vijl en een schrapertje in huis.

Stap 2

Pak drie watjes en knip deze stuk voor stuk in vier kwarten. Pak daarna de aluminiumfolie en knip hier tien vierkantjes van 10 centimeter bij 15 centimeter uit.

Stap 3

Begin met vijlen bovenop je nagel. Dit doe je totdat je bijna bij je eigen nagel bent, maar stop op tijd zodat je niet je eigen nagel vijlt. Dat zou namelijk ook niet goed zijn voor je nagels!

Stap 4

Zorg ervoor dat de watjes goed nat zijn door deze met remover de besprenkelen. Leg vervolgens op iedere nagel een watje en wikkel er een stuk aluminiumfolie omheen. Zorg ervoor dat hij rondom je vingertopje zit. Voor het gemak kun je beter beginnen met een hand!

Stap 5

Zet de aluminiumfolie vast. Dit kan door er een draadje omheen te knopen of door hier speciale knijpertjes voor aan te schaffen.

Stap 6

Je wacht vervolgens tien minuten en laat het weken. Daarna haal je het watje en de aluminiumfolie van een vinger af en schraap je met het schrapertje vanaf je nagelriem tot bovenaan de nagel baan voor baan de gel eraf. Wanneer je het goed hebt gedaan, laat de gel gemakkelijk los. Doe het wel een voor een. Zodra de nagel opdroogt, wordt de gellak ook weer hard. Hierna kun je het hele proces herhalen voor de andere hand.

Stap 7

Verzorg hierna je nagels en handen goed! Vijl je nagels in goede vorm, doe wat nagelriemolie op je nagelriemen en smeer je handen in met een fijne hand crème.

Lees ook: Gellak thuis aanbrengen? Zo doe je dat