Dit is toch echt een trio made in heaven? Chocolade, banaan én pindakaas. En zo ongezond als hij eruit ziet, is deze taart helemaal niet. Het ijs wat we gebruiken voor de taart, bevat namelijk slechts 320 calorieën.

Zelf maken: gezonde pindakaastaart

Ingredienten Pindakaastaart met chocolade en banaan

  • 1 Pak Bastogne koekjes (260 gram)
  • 3 Grote rijpe bananen
  • 2 pints Halo Top Peanut Butter Cup
  • 250 ml Verse geklopte slagroom
  • 50 gr Pure chocolade
  • 50 gr Kokosolie

Bereiding van de taart

  1. Doe de kokosolie in een kommetje en laat de olie smelten door het kommetje voor 10 seconden in de magnetron te plaatsen
  2. Pak een grote kom en doe hier de Bastogne koekjes in. Giet de kokosolie eroverheen, maar laat ongeveer 1 eetlepel achter in de kleine kom. Prak de koekjes met een houten pollepel of gebruik een mixer, zorg dat er een vast mengsel ontstaat. Wanneer het nog te kruimelig is, voeg je iets meer gesmolten kokosolie toe
  3. Pak een taartvorm en vet deze in met de overgebleven kokosolie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stukje keukenrol om het goed uit te kunnen smeren in de taartvorm
  4. Verdeel het Bastogne mengsel over de bodem en de rand van de taartvorm en druk het goed aan
  5. Snijd de bananen in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Verdeel 2,5 banaan over de bodem, bovenop de Bastogne-korst
  6. Laat de pints met Halo Top Peanut Butter Cup voor ongeveer 20 minuten buiten de vriezer zacht worden. Schep het ijs bovenop de banaan en verdeel het goed. Druk het ijs goed aan, zodat het ijs de gaten tussen de schijfjes banaan opvult
  7. Zet het geheel voor ongeveer vier uur in de vriezer
  8. Serveer met verse slagroom en de overige stukjes banaan. Snijd de pure chocolade met een scherp mes in snippers en strooi dit over de slagroom heen!

Natuurlijk kun je ook gebruik maken van een van de andere smaken van Halo Top. Genieten, zonder je achteraf schuldig te voelen. Deze taart bevat namelijk helemaal niet veel calorieën!

Zelf maken: gezonde pindakaastaart halo top

Lees ook: Recept, frambozen cheesecake wentelteefjes