Dé saus van de McDonald’s, dat maakt het menu helemaal af. Het lijkt een soort geheim recept, omdat hij nooit hetzelfde smaakt als de echte saus. Maar nu hebben wij dé manier om dit beroemde sausje na te maken!

De frietsaus van McDonald’s

De beroemde gele McDonald’s fritessaus, het wordt ook wel Madsauce of Amerikaanse fritessaus genoemd. Fun fact: in Verenigde Staten, kennen ze deze saus niet eens! Nee, wat bij ons Amerikaanse fritessaus is, is in Verenigde Staten niet gewoon fritessaus. McDonald’s heeft deze gele fritessaus speciaal voor Nederland en België gemaakt. Volgens McDonald’s is deze saus niet in de Verenigde Staten te verkrijgen, aangezien de smaakpapillen van Amerikanen te snel overprikkeld zouden worden door de zoete ketchup.

Waarom Amerikaanse fritessaus?

Het is onduidelijk waarom we het eigenlijk Amerikaanse fritessaus noemen. Kan zijn omdat McDonald’s van oorsprong een Amerikaans bedrijf is. Maar het zou ook heel goed kunnen dat er een marketinggedachte achter zit, want eerlijk, American stuff, doen het altijd goed.

maak-zelf-frietsaus-mcdonalds

Het recept van de McDonald’s frietsaus

Als eerst moeten er natuurlijk boodschappen gedaan worden, maar ingewikkeld is het niet. Grote kans dat als je nu in je keukenkastjes kijkt, je de ingrediënten gewoon in huis hebt!

Je hebt nodig:

  • Ketchup
  • Mosterd
  • Dille
  • Kurkuma
  • Frietsaus

Stap 1:

Je mengt alles door elkaar. Done! Deze saus maken is zo makkelijk, dat naar de McDonald’s rijden toch echt een grotere moeite lijkt.

 

Franse frites

Bij je home made saus horen natuurlijk ook de wereldberoemde franse frites. Ook deze kunnen we zelf gewoon thuis maken.

Wat heb je precies nodig?

  • 2 grote aardappelen
  • 100 gram suiker
  • (Zonnebloem) Olie
  • Zout
  • Water

Hiervoor zullen we toch echt onze beste keukenprestaties naar boven moeten halen.

maak-zelf-frietsaus-mcdonalds

Stap 1:

Je schilt de aardappel en snijdt ze in dunne reepjes. Leg de dunne aardappelreepjes in een kom met water. Je zult zien dat het zetmeel zich van de reepjes loslaat.

Stap 2:

Vul een tweede bak met water en gooi hier de suiker bij. Wacht tot de suiker is opgelost, je kunt eventueel nog even roeren. Leg de aardappelreepjes in het suikerwater en wacht 10 minuten.

Stap 3:

Mocht je een frituurpan hebben, dan komt die nu goed van pas. Zo niet, dan vul je een pan met een flinke laag olie. Wacht totdat deze heet is. Dit kan je eventueel checken door een stukje brood in de olie te leggen, als het borrelt is de olie heet genoeg! Als de olie heet genoeg is, stop je de aardappelreepjes voorzichtig in het vet. Wacht tot de frietjes goudbruin zijn en haal ze dan uit het vet.

Stap 4:

Leg een bordje neer met keukenpapier en verspreid hierover de friet. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen uitlekken en ze zo knapperig mogelijk worden.

Stap 5:

Pak je zelf gemaakte saus erbij en smullen maar!

 

Lees ook: Deze 4 items van de McDonald’s kan je beter laten liggen