Tegenwoordig zijn er veel vegetarische producten die je kan kopen in de supermarkt, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. Op TikTok staat er een super makkelijk recept online hoe je zelf vegan kaas kan maken. En wij zijn erg onder de indruk!

zelf vegan kaas maken
Bron: TikTok @ballehurns

Vegan kaas van aardappels

Het klinkt misschien gek, maar je kan dus écht vegan kaas maken van aardappels. En je hebt er echt niet veel voor nodig. Waarschijnlijk heb je zelfs al alle spullen in huis om het te maken. Hiermee kan je een hoop geld besparen als je fan bent van vegan kaas. En nog een voordeel, alles is gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

Zo maak je het

Dit is wat je nodig hebt:

 • Olijfolie
 • Aardappels (duh)
 • Maizena
 • Specerijen naar keuze
 • Plantaardige melk naar keuze
 • Augurkensap of citroen

Dit is wat je moet doen:

 1. Kook de aardappels en haal de schil eraf.
 2. Gooi de aardappels in de blender en voeg de specerijen naar keus erbij.
 3. Meng daarna twee eetlepels maizena samen met twee eetlepels plantaardige melk. Als het is samengemengd, voeg je dat toe aan de aardappels.
 4. Voeg twee eetlepels olijfolie eraan toe, samen met vier eetlepels augurkensap of sap van een hele citroen.
 5. Blenden maar!
 6. Als alles is geblend, doe je het in een pan en laat je het koken op een zacht vuurtje, voor ongeveer 5 tot 8 minuten.
 7. Doe de geblende aardappels in een bakje en laat het een nachtje afkoelen.
 8. Voilà! Je hebt nu zelf vegan kaas gemaakt.

Hieronder zie je de video waarin de vegan kaas wordt gemaakt. Het is supersimpel en je hebt het zo gemaakt. TikTokker @ballehurns heeft het recept bedacht. Ze legt je precies uit wat je nodig hebt en hoe je het maakt. We zijn erg onder de indruk van het recept! Ga jij dit ook uitproberen?

@ballehurnspotato cheese

♬ No one’s world – Ichiko Aoba