We love her: de 24-jarige Zendaya behoort tot één van de meest populaire actrices van dit moment. Naast de hit-serie Euphoria, schittert ze nu ook in de nieuwe Netflixfilm Malcolm & Marie.

Zendaya FEM FEM
@malcolm&marie

Malcolm & Marie

De romantische dramafilm van regisseur Sam Levinson gaat over Malcolm, die samen met zijn vriendin Marie thuiskomt van de première van zijn nieuwste film. Hun relatie wordt op de proef gesteld wanneer ze de film, hun levens en de filmindustrie bespreken. Malcolm wordt gespeeld door acteur John David Washington, ook wel bekend van de bioscoophit Tenet van vorig jaar. De film kwam in opspraak door het leeftijdsverschil tussen de twee acteurs: ze schelen namelijk 12 jaar.

Zwart-wit

De film is in zwart-wit gefilmd. In het ochtendprogramma Good Morning America vertelt Zendaya dat de film een ode is aan donkere mensen, omdat die in de tijd van de zwart-witfilms weinig vertegenwoordigd werden. ”Naast dat het gewoon prachtig en tijdloos is, was er ook een gedachte van het terugwinnen van het zwart-witte Hollywood en zwarte acteurs een moment in die tijd geven.” Het filmen vond plaats tijdens de lockdown, waardoor er maar een kleine crew aanwezig was. Zendaya was naast de leading lady ook een producent van de film.

Malcolm & Marie is nu te zien op Netflix. Bekijk hier alvast de trailer.

Klik hier voor de meest indrukwekkende films- en series over (anti)racisme in Amerika.