Wij vrouwen hebben allemaal een verschillend figuur. De een is wat rechter, de ander wat ronder. Toch willen we allemaal meegaan met het modebeeld en zo mooi mogelijk over straat gaan. Wij geven jou de favoriete items van aankomend seizoen welke jou figuur zullen versterken.

Zandloper

Je bent een zandloper als je een duidelijke taille hebt en mooie rondingen. Benadruk in je outfits vooral je taille, dit zal ook je andere vormen naar voren laten komen. Items als coltruien, croptops, kokerrokken, wikkeljurken en broeken met wijde pijpen zijn dit najaar spot on. Deze items zijn super goed voor vrouwen met een zandloper figuur, gezien ze de de mooie balans in je vormen benadrukken.

FEMFEM pencil skirt zandloper

Appel

Jij behoort tot de appels wanneer je zwaarder bent rondom je middel en in verhouding dunnere benen hebt. Benadruk dan vooral je schouders en je benen. Ben jij een appel, ga dan dit seizoen voor jassen met een A lijn, recht vallende jurkjes en lage cropped pantalons.

FEMFEM figuren appel

Komkommer

Je hebt niet hele grote borsten noch een grote kont. Je heupen zijn ongeveer net zo breed als je taille. Het benadrukken van je taille werkt het beste om optisch meer vormen te krijgen. Ga dit seizoen voor een top met ruches, een cropped bomberjasje, een cut out dress of pak (die dus uitgesneden is bij je taille) en hoge chique pantalons met bandplooi.

FEMFEM komkommer cut out

Peer

Als het breedste gedeelte van je lichaam het gedeelte rondom je heupen is, ben je een peer. Om meer balans te brengen in je vormen kun je het beste je bovenlijf accenturen. Ga voor een off-shoulder jurkje of top, een A lijn rokje en voor boot cut of flaired pants. Hierbij komt de nadruk op je benen en je bovenlijf en dus niet op je heupen.

a line skirt FEMFEM