Als wij “tiramisu-martini” roepen, begint je mond al vol te lopen en je buik te rommelen? Dat dachten we al. De twee beste dingen ooit samen voegen: tiramisu en espresso martini. Benieuwd hoe je deze twee parels van een drankje maakt? Lees vooral verder, we leggen je uit hoe jij een vloeibaar tiramisu’tje moet shaken.

Tiramisu cocktail martini
Bron: Unsplash

Tiramisu cocktail

Alvast sorry voor alle Italianen: misschien halen we nu wel het bloed onder jullie nagels vandaan, maar zullen we voor één keer gewoon doen doen alsof dit mag? Want deze tiramisu cocktail is amazing. Het is een leuke twist op de klassieke Espresso Martini, ideaal als dessert-cocktail tijdens Kerst of oud & nieuw. We kunnen wel door blijven lullen, maar jullie willen gewoon weten hoe je dit maakt, dus laten we zo snel mogelijk aan de slag gaan.

Ingrediënten

  • 80 ml espresso van Aromatico espresso bonen
  • 15 ml gepasteuriseerd eiwit
  • 30 ml slagroom ongezoet
  • 60 ml Amaretto likeur
  • 60 ml Amarula likeur
  • 1 tl cacaopoeder
  • 1 tl suiker
  • 2 ijsklontjes

Zo maak je het

  1. Zet de espresso en laat deze afkoelen. Klop ondertussen in een aparte kom het eiwit samen met de suiker op tot een sticky schuim.
  2. Mix in een cocktailshaker de ijsklontjes met amaretto likeur, Amarula likeur, slagroom en de afgekoelde espresso. Shake dit 10 seconden lang.
  3. Schenk de cocktail uit door een cocktailzeef in een martiniglas. Schep daarna met een lepel het opgeklopte eiwit op de cocktail en strijk het glad tot aan de randen met de bolle kant van de lepel.
  4. Zeef ten slotte cacaopoeder over het eiwitschuim om de cocktail af te maken.