Na een lange dag kom je er thuis achter dat jij moet koken. Mag dat nou precies het laatste ding zijn waar je zin in hebt. Je opent de deur van de koelkast en ziet nog wat chocolade en kaas liggen. Je kan jezelf niet bedwingen en neemt gewoon alles. Daarna krijg je spijt dat je al deze snelle en ongezonde dingen hebt gegeten. Nu heb je helemaal geen zin meer om te koken. Herkenbaar? Wij geven jou de nodige tips over hoe je met je snackzin kan dealen. Hierdoor kun jij genieten en hoef je jezelf achteraf niet schuldig te voelen over ongezond snacken.

Bereid je voor op je snackzin

Neem voordat je naar huis vertrekt een tussendoortje om de ergste honger te stillen. Neem dan bijvoorbeeld een stuk fruit, een handje snoeptomaten of een paar rijstwafels. Kies bij voorkeur voor vezelrijke producten zoals volkoren brood, groenten of fruit. Deze vezels geven je lichaam een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel honger krijgt.

Kies voor een vezelrijke lunch

Zorg dat je tijdens de lunch een vezelrijke maaltijd nuttigt. Kies daarbij voor een vullende soep, volkoren boterhammen met gezond beleg of een maaltijd salade. Het is belangrijk om een lunchmaaltijd met voldoende vezels te nemen, om te voorkomen dat je in de namiddag honger krijgt en dus de drang krijgt om te gaan snaaien.

Eet voldoende eiwitten

Naast vezels zorgen eiwitten ook dat je lichaam langer een verzadigd gevoel heeft. Een tip om extra eiwitten binnen te krijgen is door bijvoorbeeld naast je lunch een schaaltje magere kwark of yoghurt te nemen of een glas karnemelk. Lust je geen zuivel? Geen probleem, een handje ongezouten en ongebrande noten levert ongeveer evenveel eiwitten als een glas karnemelk.

FEMFEM snackzin

Zorg voor regelmaat in je maaltijden

Het is belangrijk om gedurende de hele dag een aantal kleinere maaltijd te eten. Wanneer je om 12:30 klaar bent met je lunch, dan heb je ongetwijfeld honger als je om 19:00 uur doodmoe thuis komt uit je werk. Neem daarom tussen de maaltijden door tussendoortjes met een hoge voedingswaarde en weinig calorieën, zoals een stuk fruit.

Eet veel groenten

Groenten zijn niet alleen ontzettend gezond vanwege de vitamines en mineralen die ze bevatten, ze bevatten ook veel vezels die er voor zorgen dat je lichaam sneller verzadigd raakt. Neem daarom elke dag een bakje groenten mee naar je werk, bijvoorbeeld wortels of komkommers.

Drink voldoende water

Drink zowel voor als na de maaltijd een vol glas water. Drinkt dit glas langzaam leeg. Dit is de gezondste, goedkoopste en makkelijkste hongerstiller die er is. Het drinken van water kan er voor zorgen dat je een voller gevoel krijgt en dit vermindert de kans dat je ongezond gaat snaaien of snacken. Ook voedsel dat veel water bevat vult goed, zoals een paar tomaten of een stuk komkommer. Kleine kans dat je daarna echt nog echt last hebt van een hongerig gevoel