We zijn veel in de keuken. Om te koken maar ook om te zitten of gewoon om gezellig rond te hangen terwijl we een glas wijn drinken. Zo’n plek moet gezellig zijn, maar nog steeds een schone en een comfortabele plek om te koken. Wij geven je 5 tips om je keuken aangenamer te maken.

FEMFEM keuken favoriete plek

Leg er een mooi vloerkleed neer

Een vloerkleed geeft meteen een zacht gevoel aan de ruimte en zorgt voor kleur.

Kies voor warme materialen

Een witte ruimte wordt gezelliger door warme houttinten. Als je je keuken wilt opfrissen, zorg dan voor een goede balans van typische keukenkleuren zoals steen, ijzer en warme kleuren. Denk hierbij aan materialen als hout, leer en stof.

Zet niet-keuken accessoires toch in je keuken

Boeken, planten en zelfs kunst geven je keuken instant meer karakter. Laat een plank waarop je normaal gesproken misschien servies zou zetten vrij en gebruik deze om mooie spullen op te presenteren.

FEMFEM favoriete plek wit

Zorg voor warm licht in je keuken

Super fel licht is natuurlijk heel handig en praktisch, maar geeft je het gevoel alsof je in een operatiekamer staat in plaats van in een keuken. Het licht dat je nodig hebt vindt je meestal toch al bij je aanrechtblad en kies voor de rest van de ruimte voor warm, sfeervol licht.

Mix and match

Alleen omdat je een open plek zoals een plank of stellingkast hebt waarop je je servies bewaard, hoeft dit niet te betekenen dat dit servies dan allemaal precies hetzelfde moet zijn. Het mixen van verschillende kleuren geeft meer persoonlijkheid aan de keuken.

FEMFEM keuken mixmatch