Er zijn twee drankjes die ik met regelmaat bestel zodra het officieel rokjesdag is. Eigenlijk zelfs net íets daarvoor want zodra de eerste zonnestralen te vinden zijn huppel ik naar het meest dichtstbijzijnde terras. Ginger beer een Radler, dat zijn mijn twee go-to drankjes. Heerlijke dorstlessers voor heerlijk weer. Maar dit jaar pak ik het iets anders aan door een nieuwe vondst.

zomer in onze bol FEM FEM

Voor iedereen die er nog steeds van overtuigd is dat bier voor mannen is en dat wij vrouwen maar wijn moeten gaan drinken – mooi niet. Ook wij houden wel van een biertje. Wellicht zijn ze niet zwaar van smaak maar hè, ook dit is gewoon bier. Bij Lowlander hebben ze twee biersoorten met de ideale combinatie voor de zomer:  de frisheid van bier en het karakter van een premium soda.

De zomerdrankje van 2019

Bij Lowlander staan ze bekend om het gebruik van botanicals wat dus zorgt voor dat vleugje frisheid. Zo is er de ginger en kaffir lime wat je een beetje kan vergelijken met een ginger beer en de yuzu en pink grapfruit wat vergelijkbaar is met een Radler. Hoe je het drinkt is wel net even iets anders. Je drinkt het namelijk uit een tumbler en om het af te maken garneer je het met verse munt. Verse munt wat je overigens ook zelf kan groeien met dank aan hun ‘Grow Your Own Garnish’-kit.

Afijn, we hebben de zomer in onze bol want dit weekend wordt het heerlijk weer en daarbij hoort uiteraard een bijpassend drankje bij.

Wil je overigens weten waar je dit weekend in onze hoofdstad lekker lang kan genieten van het warme weer? Bij deze terrassen in Amsterdam heb je het langst zon.