Je hoeft niet zo ver van huis te zoeken om die California Vibes te vinden. Portugal heeft alles wat je zoekt. Een lekker zonnetje, goede surfspots en onontdekte stranden. Daarnaast heeft Portugal geweldige wijngaarden en zijn er talloze mooie natuurparken om te bezoeken. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad. Waarom helemaal naar de westkust van Amerika als Portugal (bijna)alles heeft wat je daar ook hebt?

Roadtrip

Portugal is een perfect land om een roadtrip doorheen te maken. Je kunt heerlijk langs de kust rijden en onderweg af en toe stoppen in een schattig strandplaatsje. Costa Vicentina in het zuidwesten van Portugal is een van die natuurparken waar je dagen lang van alles kunt ontdekken. Je rijdt langs steile kliffen, door eindeloze zandduinen en af en toe kom je eens een stadje tegen. Je hebt hier ook spectaculaire wandelroutes en je kunt hier prima mountainbiken.

Surfen

Omdat Portugal aan de Atlantische oceaan ligt zijn er over het hele land goede surfspots te vinden. Op het schiereiland Penice zijn veel surfscholen te vinden. Een goede plek om het te leren want je hebt hier altijd goede golven en veel keus in verschillende plekjes. Matoshinos is ook een plek met goede golven én het ligt heel dicht bij Porto. Een leuke combinatie met een citytrip dus. Als je iets meer de rust wil opzoeken ga dan naar Ericeira. Een schattig vissersdorpje met daaromheen verschillende goede surfspots. Keus genoeg dus.

Wijngaarden

Wijn proeven is niet het enige wat je kunt doen in de Portugese wijngaarden. Hier is het naar een heel nieuw niveau getild. Historische wijnkelders, speciale restaurants en zelfs wijn spa’s waar je behandelingen op basis van druiven kunt ondergaan zijn hier de norm. De oudste wijnregio ligt aan de oevers van de Douro en is vooral bekend om de port. In Vinho Verde in het noorden van Portugal worden de lichte frisse wijnen gemaakt. Als je het binnenland in gaat richting Lissabon gaat komt je in de buurt van Alentejo, dat bekend staat als een van de beste wijnregio’s van Portugal.

Hier vind je de leukste Air BnB bestemmingen in Europa