De zomer is in aantocht en daar worden we hartstikke blij van! Ondanks dat er nog steeds maatregelen gelden omtrent het coronavirus, worden deze per 1 juni gelukkig íets versoepeld. Zo mogen we langzaamaan weer een terrasje pakken en gaan we zeker genieten van het lekkere weer. Omdat urenlang in de zon bakken nou eenmaal niet zo’n goed idee is voor het behoud van een fris jong huidje, hebben wij betere alternatieven opgezocht. Die zomerse tan? Die creëer je gewoon lekker zelf met de volgende producten. Get that glow!

producten zomerse tan FEM FEM

1. Bronzer

Wil je jouw gezicht voorzien van een frisse kleur? Dan is bronzer de perfecte oplossing! Bronzer accentueert je tan en geeft je een mooie gouden gloed. Voor je tan is het handig om een bronzer aan te schaffen met glittertjes. Don’t worry, we hebben het over een subtiel glansje in jouw bronzer. Als disco ball over straat hoeft dus zeker niet. De glittertjes weerkaatsen prachtig in licht en dit geeft je een mooie glow!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Charlotte Tilbury, MBE (@ctilburymakeup) op

2.  Highlighter en Glow Body Oil

Een olie zorgt niet alleen goed voor je huid, maar ze kunnen ook je tan een extra boost geven – vooral als ze een beetje shimmer bevatten. Wat altijd belangrijk is, is dat je wel zorgt dat je alle dode huidcellen verwijdert (door te scrubben bijvoorbeeld) voordat je de olie gebruikt. Ook kan je natuurlijk aan het werk gaan met een liquid highlighter, wat je eventueel heel makkelijk kan mengen met je foundation voor extra glow.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door NUXE (@nuxe) op

3. Zelfbruiner

Met een selftan moet je natuurlijk altijd voorzichtig zijn tijdens het aanbrengen, om strepen te voorkomen. Ook heb je het liefst een product wat niet afgeeft op je kleding. Onze tip: kies voor je gezicht voor selftanning drops die je mengt met je moisturizer. Deze tanning drops zijn speciaal ontwikkeld voor het gezicht en vriendelijker voor de tere gezichtshuid. Voor je lichaam kies je vervolgens ook voor speciale body tanning drops die je mengt met je bodylotion. Of kies voor een spray, mousse of tanning crème speciaal voor het lichaam. Gebruik een tanning mitt voor het mooiste resultaat én om bruine handpalmen te voorkomen.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TAN-LUXE (@tan_luxe) op

4. BB creme

Geen zin om met een zelfbruiner aan de slag te gaan maar wil je wel een product aanbrengen waar wat kleur in zit (en dan hebben we het niet over een foundation die een aantal tinten donkerder is): ga dan voor een BB cream. Je smeert het makkelijk op je gezicht zonder dat je het gevoel hebt dat je een dikke laag make up op hebt en het zorgt voor een zomerse gloed. Kies voor een BB cream waar een SPF in zit, zodat je gelijk beschermd bent wanneer je naar buiten gaat.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Laura Mercier (@lauramercier) op

Dit zijn de mooiste producten voor een zomerse tan