Wanneer denk jij dat het ‘normaal’ is om jullie te verloven in een relatie? We hebben het hier over een behoorlijk grote stap dus we kunnen ons voorstellen dat je het lastig vindt om hier een antwoord op te geven. Breek jij je hersenen er al een tijdje over en vraag je je af wat een beetje normaal is? Lees dan verder.

wanneer verloven
Bron: Once I Was Engaged

Verschillen in relaties

Iedere relatie is anders. Dat betekent dat eigenlijk niemand een vaste tijdlijn doorloopt en dat sommigen veel langer doen over bepaalde stappen dan anderen. Daarom verloven sommigen stellen zich al binnen een jaar, andere pas na vijf of tien jaar en sommige stellen zelfs nooit.

Juist doordat we tegenwoordig zó vrij zijn in het maken van onze eigen keuzes, kunnen we onze eigen wensen en behoeften naleven. We vergeten soms hoe fijn het is dat dit kan!

Verloven na zó veel jaar

Wanneer zou je eigenlijk moeten verloven? Daar is eigenlijk geen goed of fout antwoord op. Je moet het doen wanneer jij je er goed bij voelt! Daarnaast zit je niet alleen in het schuitje en ben je dus ook een beetje afhankelijk van je lover. Jullie moeten immers beide “ja” zeggen op die bruiloft dus overhaasten heeft geen enkele nut.

Gemiddeld gezien zijn er natuurlijk wel cijfertjes en als we de onderzoekers mogen geloven, verloven de meeste stellen al binnen één tot twee jaar. Toch heeft het geen enkele zin om je hier druk over te maken. Dit is namelijk best wel snel dus als jullie meer tijd nodig hebben, is dat ook volkomen normaal! Het belangrijkste is dat jullie je eigen tijdlijn doorlopen en stappen zetten wanneer jullie daaraan toe zijn.

Lees ook: Dit is dé tijdlijn voor een gemiddelde relatie