Een zuigzoen is niet altijd even makkelijk te verbergen. In de winter kunnen we gelukkig vertrouwen op de coltrui of een lekkere warme sjaal om het niet zo charmante rode plekje te verstoppen. Op een warme zomerdag is het helaas niet zo simpel. Hoe kom je nou zo snel en makkelijk van die lelijke hickey af? We got you covered!

Cool it down

Wanneer je een zuigzoen wil verbergen, kan je het plekje het beste koelen met ijs. Doordat er op je huid is gezogen, zijn de adertjes onder dat plekje huid gebroken. Wanneer je de plek koelt met ijs, stopt het bloeden van die adertjes. Stop een ijsklontje in een washandje en houd hem tien seconden lang op de rode plek. Doe dit een aantal keer en voilá!

Tandpasta

Weet je nog dat je op je twaalfde wel eens tandpasta op je puistjes smeerde? Dat kan je namelijk ook doen bij een zuigzoen! Smeer zo snel mogelijk een beetje tandpasta op je hickey voor het beste resultaat. Laat de tandpasta een paar minuten zitten totdat je het een beetje voelt tintelen. Was het vervolgens met een warm washandje eraf en masseer het plekje om de bloedcirculatie te stimuleren. Niemand meer die het ziet!

Masseren

Heb je helaas geen ijsblokjes of tandpasta in de buurt? Dan kan je nog altijd het rood-blauwe plekje masseren met je handen. Maak cirkelende bewegingen op de plek zodat je de bloedcirculatie onder de huid stimuleert. De roodheid zal hierdoor een stuk minder worden. Tip: probeer eens met een schone tandenborstel je zuigzoen te masseren. De haartjes van je tandenborstel zullen meer effect hebben dan je vingers!

Smeer oogcrème

Het klinkt misschien gek om oogcrème op een zuigzoen te smeren, maar het schijnt wel te helpen. In veel oogcrèmes zit namelijk vitamine K, dat wordt gebruikt om de huid onder je ogen minder donker te maken. Vitamine K schijnt het genezingsproces van blauwe plekken dan ook te versnellen. Het zal de hickey niet direct wegmoffelen, maar hij zal wel sneller genezen!

Conceal

De meest gebruikte en misschien wel effectiefste manier om snel een zuigzoen te verbergen is door er make-up op te smeren. Voor het mooiste resultaat kan je het beste eerst een kleurcorrector gebruiken. Omdat je zuigzoen waarschijnlijk meerdere kleuren heeft zoals blauw, rood en geel, werkt een kleurcorrector met de kleuren zalmroze en oranje het beste om de plek te verbergen. Het tweede laagje is concealer. Een concealer die met je huidskleur matcht, moet ervoor zorgen dat je huid weer egaal is en die lelijke zuigzoen niet meer te zien is!

Kan je nog wat make-up tips gebruiken? Check hier de grootste make-up trends van 2021!