In een wereld waarin werk en privéleven steeds meer met elkaar verweven raken, ontstaan er soms complexe situaties die de grenzen tussen deze twee werelden vervagen. Het verhaal van Molly, een 32-jarige professional, is een voorbeeld van zo’n situatie. Molly bevindt zich in de ongewone positie van zwanger zijn van haar collega met wie ze eenmalig een bedavontuurtje deelde.

Zwanger van mijn collega

De ontmoeting

Molly en haar collega, Anton (30), ontmoetten elkaar enkele jaren geleden op hun werkplek. Beiden werkten bij een succesvol bedrijf en waren betrokken bij dezelfde projecten. Hun professionele relatie groeide al snel uit tot een vriendschap buiten kantooruren. Ze hadden gemeenschappelijke interesses en genoten van elkaars gezelschap. Molly herinnert zich: “Anton en ik hadden meteen een klik. We deelden dezelfde humor en interesses, en dat maakte onze band heel speciaal.” Toch hield Molly altijd een gepaste afstand van Anton omdat hij al acht jaar een vriendin had.

Rond de feestdagen hadden de twee een kerstborrel op kantoor. “Natuurlijk werd er veel gedronken, misschien wel onverantwoordelijk veel”, vertelt Molly ons. Aan het einde van de avond besloten de collega’s samen een taxi te nemen naar huis. “Eenmaal aangekomen bij mijn huis stapte Anton onverwacht ook uit de taxi en vroeg of hij bij mij mocht slapen omdat hij ruzie had met zijn vriendin. Ik zei natuurlijk dat dit prima was.”

“Doordat we allebei aardig wat op hadden vervaagde de grenzen voor mij en al helemaal voor Anton. Voor ik het wist, zoende hij mij.” Van het één kwam het ander en hadden de twee een wilde nacht bij haar thuis. “De volgende ochtend had ik gelijk spijt van wat ik gedaan had en durfde ik me eigenlijk niet op kantoor te vertonen.” Maar een maanden gingen voorbij en niemand op kantoor wist af te weten van de spicy avonturen.

Zwanger, wat nu?

De grote wending in het verhaal van Molly kwam toen ze ontdekte dat ze zwanger is. Molly wist gelijk dat de situatie gecompliceerd zou worden door hun gedeelde werkplek en omdat Anton nog samen is met zijn vriendin. Ze durfde het dan ook niet aan Anton te vertellen. “De gedachte aan hoe dit ons ook professioneel zou beïnvloeden, was beangstigend.” Aangezien Molly gelovig is opgevoed, heeft ze besloten het kind te houden. Toch beseft ook zij dat de klok rustig doortikt en dat het een kwestie van tijd is tot haar buik begint te groeien.

Molly is inmiddels nog maar twee maanden zwanger, waardoor de situatie nog pril is. Aan de ene kant voelt ze heel veel geluk van dat ze moeder wordt, maar aan de andere kant voelt het alsof ze Anton en haar collega’s voorliegt. Hoe kan ze deze situatie het beste aanpakken?