Het is al zo bloedverstikkend heet, ben je ook nog is zwanger. Begrijp ons niet verkeerd, zwanger zijn is iets prachtigs en iets wat niet iedereen gegeven is. Maar de zomer mag in zo’n periode wel overgeslagen worden. Helaas kan dat niet, maar met deze tips overleef je de hittegolf wél.

zwanger hete dagen
Bron: @mikkykiemeney

1. Drink genoeg water

Zwanger of niet, genoeg water drinken is sowieso goed voor je. Maar als zwangere, is dat héél erg belangrijk. Je lichaam heeft namelijk vocht nodig om de warmte weer kwijt te kunnen via zweetdruppeltjes.

Drink minimaal 2 liter vocht per water, zoals water, thee of vruchtensap. Blijf je lichaam reinigen, alleen op deze manier houd jij jezelf, maar ook het kindje gezond!

2. Voetenbadje

Waar water nog meer goed voor is, zijn je voeten. Als zwangere hebben je voeten het zwáár te verduren en al helemaal tijdens een hittegolf. Je enkels zijn dan ook nergens meer te vinden.

Dus, pak een teiltje, doe er koud water in, steek je voeten erin en voilà: een voetenbadje. Het doet wonderen en daarnaast houdt het je lichaamstemperatuur onder controle. Heerlijk!

3. Waterratten

Niets is meer verkoelend dan een frisse duik nemen wanneer de temperaturen zo hoog zijn: daar zijn we heel serieus in. Je koelt er daarnaast niet alleen door af, maar het water maakt je ook zo goed als gewichtloos. Klinkt als muziek in de oren voor de vrouwen die al wat langer zwanger zijn, niet waar?

4. Doe lekker helemaal niks

Het is warm en je bent zwanger: is er een betere reden om niks te doen? Dat dachten we al. Zet dus je partner, vrienden of familie lekker aan het werk terwijl jij en je ongeboren kindje kunnen ‘genieten’ van het weer.

Kan je écht niet stilzitten? Doe dat dan het liefst ’s ochtends vroeg of in de avond. De temperaturen zijn dan al wat minder, waardoor je ook minder last gaat hebben van de hitte.

5. Luchtige kleding

Als laatste hebben we iets waarvan we hopen dat je er al aan had gedacht, namelijk het dragen van luchtige kleding. Gebruik stoffen als katoen of linnen én vermijd zo veel mogelijk donkere kleuren. Deze trekken namelijk juist warmte aan. Lichte, luchtige kaftans en zwierige maxi-jurken zijn alles wat je nu wil dragen

Lees ook: Blijkbaar kan je neus veranderen na een zwangerschap