Terwijl we de afgelopen paar jaar vooral wit als basiskleur gebruiken in woningen, is het tijd om het anders aan te pakken wat betreft je keuken. Donkere ruimtes zorgen namelijk voor een warm gevoel in huis, en vooral een keuken – de plek in huis gekoppeld aan gezelligheid – past daar uitstekend bij. Mocht je nog twijfelen, hier een ode aan zwarte keukens en dé eyecatcher die je vooral niet wilt missen.

Modern en minimalistisch

Donkere tinten zijn niet alleen modern en minimalistisch, het past óók mooi in een woning die iets meer landelijk qua inrichting is. En mocht geheel zwart toch iets té heftig klinken, ga dan voor zwarte items zoals bijvoorbeeld een keukenblok, keukenkasten of een koelkast.

zwarte keuken 1 FEM FEM zwarte keuken 2 FEM FEM

De Eyecatcher

Groot, groter, grootst is waar je voor wil gaan als eyecatcher in je keuken en daarbij is de Amerikaanse zwarte koelkast RS8000 ideaal. Het is qua design strak en modern en van binnen heeft het voldoende ruimte. Je kan zo ongeveer 3 boodschappenkarren vol etenswaren kwijt. De temperatuur en luchtvochtigheid van de koelkast worden optimaal afgestemd dankzij twee onafhankelijke koelsystemen. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat de voedingswaren in de koelkast tot twee keer zo lang vers blijven. Ze behouden hun smaak én het vermindert ook de kans op onaangename geurtjes. Qua bonus beschikt de koelkast ook nog van een aantal gadgets; (ijs)water, ijsblokjes en crushed ice.

Samsung koelkast zwart 1 FEM FEM Samsung koelkast zwart 2 FEM FEM

Kortom, toe aan wat verandering in je keuken? Ga voor zwart. En wil je het geleidelijk aanpassen, tip van ons: begin bij je koelkast.