De temperaturen gaan hoog oplopen deze week wat dus betekent dat we opzoek gaan naar verkoeling. Logisch dat veel mensen besluiten om richting het strand te vertrekken maar voor iedereen die in Amsterdam woont hebben we een aantal plekken verzameld waar je heerlijk kunt genieten van de warme temperaturen én het water in kan plonsen voor verkoeling.

Amsterdam water plonsen FEM FEM

Sloterplas

In Nieuw-West zit het Sloterpark, en in Sloterpark vind je de Sloterplas. Het heeft iets weg van een stadsstand waardoor je toch het gevoel hebt dat je lekker aan het genieten bent van het weer op het strand. Je kunt er voor kiezen om zelf drankjes en hapjes mee te nemen, maar je kunt ook genieten van een biertje of een puntzak friet bij Hotel Buiten.

Gaasperplas

In Amsterdam Oost ligt recreatiegebied Gaasperplas. Vooral voor kinderen is het hier leuk want er is een waterspeelplaats waar kinderen in het water kunnen spelen met speeltoestellen. Ook is er een keiensloot, kabelbaan en sluisjescomplex waarmee watervallen worden gemaakt.


View this post on Instagram

??✨???

A post shared by ℑ??????? ?????? ?????????? (@isabellevdeth) on

’t Twiske

Het Twiske is net iets meer de stad uit en is een recreatie- en natuurgebied in de Zaanstreek. Het Twiske heeft diverse strandjes waar je kan zwemmen en spelen. Neem vooral ook je eigen picknick mand mee en kijk even waar je kunt barbecueën want het is op een aantal van de strandjes toegestaan.

Ouderkerkerplas

De Ouderkerkerplas ligt ten zuiden van Ouderkerk aan de Amstel. Het is een stuk fietsen, maar absoluut de moeite waard.

Cafe de Ceuvel

Cafe de Ceuvel is een horeca gelegenheid in Amsterdam-Noord waar je aan het water heerlijk kan genieten van de zomer. Vanaf de veranda spring je zo het water in, of je kunt hier urenlang doorbrengen in een hangmat.


View this post on Instagram

yeah!!!! lekker zwemmen ❤️??

A post shared by Cafe De Ceuvel (@cafe_de_ceuvel) on

Korte Papaverweg 4, Amsterdam

FC Hyena

Ook in Noord zit FC Hyena. Dit is een filmclub, wijnbar en restaurant in één en omdat het aan het de noordzijde van het IJ aan het water ligt is dit (vooral voor de locals) een populaire plek om te gaan zwemmen.

Aambeeldstraat 24, Amsterdam

Oosterdok

Tussen het Scheepvaartmuseum en hotel en restaurant Pension Homeland zit een veldje wat in de warme zomermaanden ook vaak gevuld is met mensen die een duik willen nemen in het Oosterdok.

Amstel, zuideinde Weesperzijde

Laten we ook vooral het Amstel niet vergeten. Een populaire plek om te zwemmen, waar je overigens wel moet oppassen voor boten, is bij het Roeicentrum Berlagebrug.


View this post on Instagram

Blauwalg happen ?☀️ ° ° ° ° #nooitmeerwerken #36gradenopjepan #laulau #toppertjebreezerananas #waanzinig

A post shared by Kaylee (@kfontilus) on

Kortom, zoek je verkoeling in onze hoofdstad? Nu weet je waar je moet zijn. ☀️