Veel mensen hebben de droom om te emigreren, weg uit dit koude en regenachtige land en opzoek naar geluk in een ander land. Helaas kost emigreren altijd erg veel geld, je moet een heel nieuw leven opbouwen in een ander land. Dit is daarom ook de reden waarom veel mensen toch in Nederland blijven, door een geldkwestie. Voor die mensen heb ik goed nieuws: als je naar dit Zwitserse dorpje verhuist krijg je geld toe.

Veeleisend

De gemeente van dit Zwitserse pittoreske dorpje had niet verwacht dat dit nieuws als een lopend vuurtje over het internet zou gaan. De telefoon staat roodgloeiend en ze vertellen dat tussen honderden bellers slechts een enkeling voldoet aan alle voorwaarden. Je kunt namelijk niet zomaar betaald worden om te emigreren. Er zitten aardig wat eisen aan deze verhuizing. Zo moeten de nieuwe inwoners van het Zwitserse dorpje Albinen onder de 45 jaar zijn en moet je en huis kopen of bouwen met de waarde van 200.000 frank. Dit staat gelijk aan ongeveer €170.000, daarbij moet het echt je hoofdverblijf zijn en niet zomaar een vakantiehuisje waar je eens in de zoveel tijd komt. Toch mag je niet klagen en blij zijn dat je op deze mooie plek mag wonen en zelfs geld toe krijgt. De gemeente betaald €21.000 per volwassenen en voor kinderen wordt er een bedrag van €9.000 uitgekeerd.

Een prachtige plek

Het dorpje heeft momenteel maar 270 inwoners, dat is weer eens wat anders dan de ruim 820 duizend inwoners van Amsterdam. Vroeger woonde er veel meer mensen in het Zwitserse dorpje, maar door het vele toerisme zijn deze inwoners vertrokken. We geven de toeristen ook zeker geen ongelijk, het is een prachtig dorpje. Het is er groen, er zijn prachtige bergen en voor de echte wintersportliefhebbers is er natuurlijk ook een mogelijkheid om deze sport te beoefenen. Daarnaast is het ook nog eens erg schoon en je kunt hier helemaal tot rust komen.

Lees ook:

Bed en Breakfast op een bijzondere manier: slapen in een Beagle.