chinees nieuwjaar jaar draak

Chinees Nieuwjaar 2024 staat dit jaar in het teken van de Draak: wat betekent dit voor jou?

Fun & Living20 feb , 20:02 doorMila Slijvic
Het Chinees Nieuwjaar 2024 is begonnen. Ben of ken jij iemand die is geboren in 1988, 2000 of 2012? Dan ben jij een draak volgens Chinese astrologie en wordt dit jouw jaar. Heb je geen idee waar we het over hebben? Wij praten je bij...
chinees nieuwjaar jaar draak

Wat is Chinees Nieuwjaar?

Waar wij in de Westerse samenleving nieuwjaar vieren als de zon een rondje heeft gemaakt rondom de aarde, is dat met Chinees Nieuwjaar net even anders. Bij Chinees Nieuwjaar gaat het om de stand van de maan. Als de nieuwe maan het dichtst bij de lente staat, dan start het Chinees Nieuwjaar.
Ieder jaar begint het Chinees Nieuwjaar op een andere datum, dit jaar was dat op 10 februari 2024. Vanaf deze datum wordt er 15 dagen lang groot feest gevierd en reizen Chinezen massaal naar hun familie. Tijdens het feest wordt er een eerbetoon gebracht aan de familie – de levende en de doden – en aan de rijke tradities van het verleden.

Hoe werkt het Chinese dierenriem

In plaats van maanden, is de Chinese dierenriem is gebaseerd op het geboortejaar. Ieder jaar staat in een ander teken van het Chinese dierenriem, die bestaat uit 12 tekens. De 12 dieren zijn in volgorde: Rat, Os, Tijger, Konijn, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken. Fun fact : deze volgorde is niet zomaar bepaald. Volgens een mythe is de volgorde van de dierenriem bepaald waarop het dier op het feest van de Jade-keizer arriveerde.

Eigenschappen van de Draak

De Draak is het enige mystische teken in de dierenriem en staat bekend om zijn voorspoed en succes. De eigenschappen die bij de Draak horen zijn: krachtig, charismatisch, intelligent en zelfverzekerd. Ook wordt gedacht dat ze een aangeboren kans op geluk hebben, net als bijzondere gaven. Chinezen zouden zelfs proberen hun kinderen in een Draak-jaar te krijgen, om ze zo deze eigenschappen mee te geven.
Vrouwen die geboren zijn met dit dierenteken worden beschreven als gepassioneerd, maar ongeduldig. Ze stralen zelfvertrouwen uit en worden bestempeld als loyale partners, maar die loyaliteit kan snel omslaan in bezitterigheid. Mensen raken geïnspireerd door de extraverte Draak en er wordt dan ook met enthousiasme vooruitgekeken naar zo'n Draak-jaar.

Chinees Nieuwjaar 2024: het jaar van de Draak

Ben jij in het jaar van de draak geboren? Lucky you! Naast de 12 tekens kent het Chinese dierenriem ook nog vijf elementen, dat zijn hout, metaal, vuur, aarde en water. Zo kent ieder teken een bijbehorend element. Bij de draak is dat oorspronkelijk aarde, maar dit jaar wordt er gesproken van een Houten Draak.
Aankomend jaar wordt de perfect timing om spannende stappen in je carrière te zetten. Er wordt groei, voortgang en overdaad verwacht. Dit doordat de Draak wordt gezien als een ambitieus teken. In de liefde kunnen we veel diepgang verwachten . Voor je gezondheid zit het wel goed in 2024. Focus je op selfcare , fysieke activiteiten en meditatie om het beste bij jezelf naar boven te halen. Geen Draak? Maak je geen zorgen, dit zijn de data voor de volgende jaren: 2025 is het jaar van de Slang, 2026 is het jaar van het Paard en 2027 is het jaar van de Geit.