aperol spritz bereiden

Blijkbaar maken we allemaal deze fout bij het maken van Aperol Spritz

Food & Drinks02 jul 2023, 15:45 doorAdmin
De Aperol Spritz is voor veel mensen een all time favorite drankje. Het mixdrankje is gebaseerd op wijn en Aperol en is één van onze favo cocktails ever . Maar wist je dat heel veel mensen een fout maken bij het bereiden van een Aperol Spritz?
aperol spritz bereiden

Aperol Spritz

Het is misschien wel de meest populaire cocktail ooit: de Aperol Spritz. Om 'm te maken heb je in principe maar drie ingrediënten nodig. Prosecco, Aperol en bruiswater. Natuurlijk zijn er ook oneindig veel verschillende variaties van dit drankje mogelijk, maar dat is de basis. Klinkt makkelijk, right? In principe is dat het ook. Maar toch zijn er onwijs veel mensen die een grote fout begaan bij het maken van dit drankje! Heb jij ook altijd dat de Aperol in de bodem gaat zitten en er bovenin eigenlijk alleen maar prosecco zit? Dan maak jij deze fout waarschijnlijk ook.

Volgorde van het bereiden

Het allerbelangrijkste om rekening mee te houden bij het bereiden van dit drankje, is de volgorde. Je hebt je glas vol ijsklontjes en giet vervolgens de Aperol erbij. Daarna maak je het af met prosecco en bruiswater, maar lijkt het allemaal niet goed te mixen. Dat is helemaal niet gek! Het is namelijk heel belangrijk om de prosecco als eerst te doen en daarna de Aperol er pas doorheen te mengen. Doordat je het moet roeren wanneer de Aperol op de bodem zit, wat ten koste gaat van de bubbels. En dat zou natuurlijk onwijs zonde zijn. Dus, volgende keer dat je de Aperol Spritz gaat maken: hou er rekening mee dat je eerst de prosecco inschenkt! En vergeet je drankje niet te garneren met een stukje sinaasappel. ;)