Er zijn van die klassiekers die nooit gaan vervelen op een warme zomerse dag. Een frisse Aperol Spritz is er daar sowieso één van. Dacht je dat een klassieke Aperol Spritz niet beter kon? Dan hebben wij goed nieuws. Er is namelijk een verbeterde versie van de Aperol Spritz: de frozen Aperol SpritzDit drankje wordt gegarandeerd de nieuwe favoriet van deze zomer.

Frozen Aperol Spritz

Natuurlijk is het gemakkelijker om een ‘gewone’ Aperol Spritz te maken, maar toch is het de tijd en moeite meer dan waard om deze frozen variant te maken. Je staat iets langer in de keuken, maar daar ben je jezelf later meer dan dankbaar voor. Dit recept is voor twee frozen Aperol Spritz. Dat betekent dat je dit gezellig met iemand anders kan drinken óf dat je er gewoon zelf twee drinkt. Waarom niet, toch?

Via Instagram deelt drankjesgoeroe Little Lauren dit geweldige recept voor een frozen Aperol Spritz. Het ingrediëntenlijstje is net iets langer dan de lijst van de gewone variant, maar het is de moeite zeker waard.

Ingrediënten:

  • 180 milliliter Aperol Spritz
  • 180 milliliter versgeperste jus
  • 8 bevroren (!) aardbeien
  • Halve fles prosecco
  • Schijfjes sinaasappel
  • 2 handjes crushed ice

Verder heb je minstens twee ijsblokjesvormen nodig, maar het kan zijn dat je er meer nodig hebt. Zorg dus voor een back-up.

Zo maak je ‘m:

Je begint met het maken van de Aperol Spritz ijsblokjes. Je mengt de Aperol Spritz met de versgeperste jus en giet deze in de ijsblokjesvormen. Deze leg je vervolgens in de vriezer voor minstens zes uur, maar een hele nacht is nog beter. Vergeet niet de aardbeien ook in te vriezen als je geen bevroren aardbeien hebt gekocht.

Zodra de Aperol Spritz-blokjes helemaal bevroren zijn, kun je er een slush van gaan maken. Je gooit de blokjes samen met de aardbeien in de blender en giet hier de prosecco bij. Ook het ijs mag je vervolgens toevoegen. Laat de blender voor zo’n 20 seconden blenden tot het een egale massa is. Verdeel de frozen Aperol Spritz vervolgens over twee glazen en duw de schijfjes sinaasappel in het ijs. Cheers!

Lees ook: Het zomerdrankje van 2022: frozen gin en rosé met perzik