1 April. You either love it or hate it. Terwijl de grappenmakers onder ons de tijd van hun leven hebben met hun flauwe pranks, vinden veel mensen het maar irritant om in de maling genomen te worden. Hoe vaak we ”je veter zit los” al niet gehoord hebben, we blijven erin trappen. Toch heeft het vieren van 1 april ook zo zijn voordelen! Zo schijnt het zelfs goed te zijn voor je gezondheid!

@Pinterest
@Pinterest

Is 1 april vieren echt zo gezond?

1 April is dé dag om iemand goed te pranken, je vrienden een keertje terug te pakken en natuurlijk om zo hard mogelijk te schaterlachen. We weten met dank aan verschillende onderzoeken al een tijdje dat lachen super gezond is. Lachen heeft een positief effect op je breinactiviteit en vermindert stress en anxiety. Daarnaast lijkt lachen goed te zijn voor je hart: het verlaagt namelijk je bloeddruk en hartslag, waardoor je meer ontspannen wordt.

Nou moet je natuurlijk wel kunnen lachen om de grappen om er een beetje voordeel voor je gezondheid uit te halen. Slechte, te grove en gemene grappen kunnen juist averechts werken. Die zorgen voor meer irritatie en tension dan ontspanning en gezelligheid. De ”je hebt een vlek op je shirt” kan je dit jaar beter even overslaan. You can do better than that

Geen energie om 1 april te vieren? Check hier 5 manieren om weer wat energie te krijgen!