Iedereen is weleens extreem moe. Van die dagen dat je heel veel moeite hebt om je ogen open te houden en het liefst gewoon wilt slapen. Koffie staat gegarandeerd bovenaan je lijstje, maar wil jij meer energie zónder jouw standaard kopje koffie? Dan helpen deze dingen sowieso om een flinke energie boost te krijgen!

Ontbijten

Heel verleidelijk om je ontbijtje te skippen wanneer je haast hebt, maar doe het niet. Het is belangrijk om de dag met energie te beginnen, dus al eet je onderweg iets, zorg dat je iets binnen krijgt.

Genoeg water

Houd je vochtbalans op peil en je krijgt meteen meer energie. Probeer dus 2 liter per dag te drinken. Vind je dit lastig? Met deze handige tricks ga jij meer water drinken.

Bewegen

Het is misschien wel het laatste waar je aan denkt als je opstaat, maar beweeg. Doe enkele yoga oefeningen of ga rek je even uit. Heel belangrijk, zo komt er namelijk weer bloed en zuurstof naar je spieren.

Zonlicht

Zorg dat je genoeg daglicht krijgt. Dit stimuleert de aanmaak van vitamine D, wat zorgt voor meer energie. Ga tijdens de pauze een rondje lopen of op de fiets naar je werk.

Slapen

Het is af en toe best lastig om aan genoeg slaap te komen. Een project waar je te laat aan begonnen bent, je Netflixserie die net iets té leuk is of andere redenen. Wil jij meer energie? Zorg dan dat je genoeg slaapt en een vast ritme aanhoudt.

Hoe zorg jij altijd voor meer energie?

Lees ook:

De ultieme roadtrip langs de mooiste spots van Europa