Van Amsterdam naar Parijs voor maar €10, het klinkt onmogelijk! Voor een retourtje van Den Haag naar Hilversum is het al €57, dus hoe is het mogelijk dat we straks voor zo goedkoop naar Parijs en terug kunnen?

stedentripje amsterdam parijs 10 euro
Bron: Emily in Paris

Stedentripje naar Parijs

Begin maar alvast je koffers in te pakken en je stedentripje in te plannen, want je kunt straks voor een prikkie naar Parijs! Op TikTok zie je het overal voorbij komen. Je kunt nu nog met de Thalys of met het vliegtuig naar Parijs, maar de prijzen zijn behoorlijk hoog en blijven stijgen. Dan moet je eerst wel even wat op je spaarrekening hebben staan en vooruit plannen, voordat je een tripje Parijs en terug kunt boeken.

Nu komt een nieuw spoorbedrijf met een oplossing waar je portemonnee erg blij mee zal zijn. Het bedrijf GoVolta zet deze actie op zodat meer mensen ervoor gaan kiezen om met de trein te reizen in plaats van het vliegtuig. Met het vliegtuig reizen gaat natuurlijk een stuk sneller, maar als je de trein pakt is het wel een stuk duurzamer. Daarom biedt GoVolta de tickets van Amsterdam naar Parijs aan voor 70% goedkoper dan normaal. Vanaf 1 mei 2024 kun je dagelijks voor maar een tientje naar Parijs voor een stedentripje met je beste vriendinnen.

Lange reistijd

Waarschijnlijk het grootste nadeel is de reistijd. Met het vliegtuig ben je binnen 1,5 uur in Parijs, maar wel voor een behoorlijk prijsje vanaf €130. Met de trein van GoVolta ben je rond 6,5 uur onderweg, maar het is wel tientallen euro’s goedkoper. GoVolta treinen mogen namelijk niet over de hogesnelheidslijnen rijden.

De trein stopt nog wel in Rotterdam, Lage Zwaluwe, Roosendaal, Antwerpen en Brussel. Dus daar heb je ook nog de mogelijk om in of uit te stappen. Er rijdt vanaf 1 mei 2024 ook dagelijks een trein van Amsterdam naar Berlijn.

Niet iedereen is blij

Toch is niet iedereen met de deal. Volgens sommigen klopt het niet dat de prijzen voor een trein van Amsterdam naar Parijs maar €10 is, terwijl we hier in Nederland voor een retourtje Den Haag naar Hilversum al €57 moeten betalen. Dus waarom zo’n spotprijsje om naar Parijs te reizen en tientallen euro’s meer om binnenlands te reizen.

In de comments van NOS Stories zijn hierover ook meerdere comments geplaatst. Zo zegt iemand: “Enkeltje Amsterdam-Eindhoven is €22,50. Maar je kan wel van Amsterdam naar Parijs voor minder dan een 10tje? Hoe is dit dan mogelijk?!” Zo zegt iemand anders weer: “Voor een tientje naar parijs. Maar voor de NS moet je nog steeds een gigantisch vermogen betalen om je binnen Nederland te kunnen verplaatsen. Waar gaat het mis?”

Maar toch zijn de meeste mensen erg enthousiast dat ze nu voor €10 een tripje naar Parijs kunnen maken en hebben ze daar best een paar uurtjes extra voor over. Enne, wij stiekem ook.