Een goed begin is het halve werk. Dit geldt ook voor hoe jij je dag start. Ben jij elke ochtend gehaast en neem je nooit de tijd om even goed wakker te worden? Grote kans dat je de dag dan niet fit doorbrengt. Eigenlijk best zonde toch? Je kan namelijk op zo veel verschillende manieren de dag op een gezonde manier beginnen. Benieuwd hoe? Wij zetten de beste tips op een rijtje.

Gooi je raam open en geniet van de frisse lucht

Open je raam en geniet van de frisse buitenlucht. Je zintuigen worden wakker en het zorgt ervoor dat je de dag positief begint. Zuurstof geeft je energie die je nodig hebt om je hersenen aan het werk te zetten. Gooi die ramen en deuren dus maar open.

Check niet meteen je e-mail en social media

Ja, het is erg verleidelijk om meteen je telefoon erbij te pakken zodra je wakker bent, maar gezond is het niet. Wanneer je probeert dit te vermijden, zul je zien dat je je gedurende dag een stuk beter kunt focussen. Heb dus even geduld met het bekijken van je Whatsappjes, Instagram likes en Facebook messengers.

Neem tijd voor een gezond ontbijtje

We kennen het allemaal wel. Je hebt je verslapen en hebt echt geen tijd meer om een gezond ontbijtje in elkaar te zetten. Om toch wat naar binnen te krijgen prop je snel even een mueslireep in je tas die je nog snel in te trein kunt opeten. Gezond is dit in ieder geval niet, want het is belangrijk om de juiste voedingsstoffen naar binnen te krijgen. Zet je wekker dus een kwartiertje eerder om een lekkere smoothie, havermout of een eitje te maken. Wedden dat je je nu een stuk beter voelt gedurende dag!

Doe stretch oefeningen

Door je lichaam in de ochtend in beweging te laten komen, stroomt je bloed door je lichaam waardoor je een stuk fitter wakkerder wordt. Zet een leuk muziekje op en doe wat stretch oefeningen om je dag goed te beginnen.

Plan vooruit

Voorruit plannen zorgt ervoor dat je een stuk productiever de dag door komt. Je weet wat je kunt verwachten en waar je naartoe moet werken. Zorg er wel voor dat je je dag niet te vol plant, zodat je aan je rust toekomt.

Lees ook: waarom je langer leeft als je meer leest.