Ah, romcoms: Feel good films die je áltijd op kan zetten. Verdrietig? Romcom. Girls night? Romcom. Vroeger zetten wij een old school dvd op, nowadays streamen we allemaal via Netflix. Het aanbod is zó groot dat kiezen soms lastig kan zijn. No worries! We hebben 10 geweldige romcoms op een rijtje gezet voor je. Van klassiekers tot nieuwe films, zo is er van alles wat. We got you.

@loverosie
@loverosie

Friends with benefits

Imdb rate: 6,5
Jaar: 2011

In de film ‘Friends with Benefits’ volg je hoe Jamie Rellis (Mila Kunis) en Dylan Harper (Justin Timberlake) besluiten dat ze alleen FWB zijn: Niet meer, niet minder. De afspraak is helder: niet de lasten maar wel de lusten. Alles is besproken en zo begint het avontuur. Maar of het ook echt werkt? Hmm…

Set it up

Imdb rate: 6,5
Jaar: 2018

Twee overwerkte assistenten zijn toe aan rust. De hardwerkende Harper (Zoey Deutch) ontmoet Charlie Young (Glen Powell), ook een assistent, samen krijgen ze het briljante idee om hun bazen te koppelen. De assistenten hopen dat als de bazen verliefd zijn, zij verlost zijn van alle overuren die ze steeds maken.

13 going on 30

Imdb rate: 6,2
Jaar: 2004

Een klassieker: 13 going on 30. Jenna Rink (Jennifer Garner) is 13 jaar oud en vindt het leven stom. Haar leven wordt pas leuk als ze 30 is besluit ze, al is nog lang niet 30.. Tot er tijdens haar verjaardag iets magisch gebeurd en de 13 jarige Jenna wakker wordt als vrouw van 30. Bel je vriendinnen/mama of zussen op en zet de snacks maar klaar, want deze film is één en al fun!

Notting Hill

Imdb rate: 7,1
Jaar: 1999

Nog zo’n klassieker. Op IMDb scoort deze film een goede 7,1. In de film volg je Hollywood icon Anna Scott (Julia Roberts), ze ontmoet boekenwinkel eigenaar William Thacker (Hugh Grant) en vanaf dat moment begint hun verhaal. Wat er allemaal gebeurt tussen die twee? Dat moet je zelf maar zien. 😉

Love, Rosie

Imdb rate: 7,2
Jaar: 2014

Ze zijn al bevriend sinds dat ze klein zijn en hun band is ijzersterk. In de film ‘Love, Rosie’ volg je het verhaal van de beste vrienden Rosie (Lily Collins) en Alex (Sam Claflin). Deze film heeft precies de juist dosis comedy, drama en romance. Lachen (en huilen!) gegarandeerd.

Bridget Jones’s Diary

Imdb rate: 6,7
Jaar: 2001

Deze ken je vast wel: De iconic Bridget Jones’s Diary. In de film volg je de 32-jarige Bridget Jones die opzoek is naar liefde (en zichzelf). Deze film ticks all the boxes: Comedy, romance en zó veel herkenbare momenten! Deze film is per-fect voor een avondje alleen.

The kissing booth

Imdb rate: 6,0
Jaar: 2018

Je moet geld inzamelen voor een fundraiser dus wat doe je? Je organiseert een Kissing Booth. Volg de avonturen (ja, er zijn meerdere delen én er komt een derde film aan) van Elle Evans (Joey King) en Lee Flynn (Joel Courtney). Bonus: Een uur lang kijken (lees: zwijmelen) naar de gespierde Noah Flynn (Jacob Elordi).

She’s the man

Imdb rate: 6,3
Jaar: 2006

Viola (Amanda Bynes) wilt maar één ding: voetballen. Wegens te weinig inschrijvingen stopt het meisjesteam op haar school. Viola moet en zal kosten wat het kost blijven voetballen. Als dat betekent dat ze daarvoor als jongen door het leven moet gaan, waagt ze het erop. Het resultaat? Hilarische scenes.

Grease

Imdb rate: 7,2
Jaar: 1978

De ‘oudste’ film op het lijstje, maar zeker niet de minst leuke. Muziek, comedy, romance én drama; deze film heeft het allemaal. Danny Zuko (John Travolta) wordt tijdens de zomer verliefd op de Australische Sandy Olsson (Olivia Newton-John). Als beide tortelduifjes weer naar school gaan komen ze erachter dat ze op dezelfde school zitten. Let the adventures begin! 

About time

Imdb rate: 7,8
Jaar: 2013

Tim ontdekt dat hij kan tijdreizen. Belangrijk: Hij kan alleen maar terug naar momenten die hij al heeft meegemaakt. Hij besluit een vriendin te zoeken, maar dat gaat helaas niet zo smooth. Tim is eigenlijk smoorverliefd op Mary (Rachel McAdams). Hoe dit verhaal afloopt moet je zelf maar zien.. Someone got tissues?

Benieuwd naar de nieuwste series op Netflix? Check ze hier.