Een goed gepland dieet is geen garantie tot succes. Onderzoekers schatten zelfs dat 9 van de 10 mensen die probeert af te vallen faalt en er uiteindelijk mee stopt. Zelfs de mensen die op het begin heel wat kilo’s afvallen zitten vaak in een strijd. Het lichaamsgewicht daalt en de spijsvertering wordt langzamer. Allemaal erg nadelig dus. Gelukkig helpen deze simpele tips dit te voorkomen en kan je afvallen zonder dieet.

slank zonder dieet FEM FEM

Slaap genoeg

We denken dat we het met een paar uurtjes slaap prima gaan volhouden, maar dat kan nog wel is vies tegenvallen. Uit onderzoek is gebleken dat weinig slaap effect kan hebben op je voeding. Je hebt meer eetmomenten op de dag en hebt constant zin in suiker om nog enigszins energie te kunnen krijgen. Het is dus belangrijk dat je 7 tot 8 uur slaap krijgt per nacht. Je wilt immers niet dat je crazy snack cravings krijgt toch?

Plan je maaltijden

Je komt thuis van een lange werkdag en ziet het echt niet meer zitten om te gaan koken. Gelukkig heb je nog een kant en klaar maaltijd in de koelkast liggen die je snel even in de magnetron kan gooien. Maar wist je dat kant en klaar maaltijden ontzettend veel natrium (zout), verzadigd vet of kilocalorieën bevatten? Het is daarom verstandig om van te voren een gezonde maaltijd voor te bereiden. Zo kom je later niet in de verleiding om toch te gaan snacken.

Neem tijd voor het ontbijt en de lunch

Je hebt haast in de ochtend en hebt echt geen tijd om uitgebreid te zitten ontbijten. Toch is het niet handig om dit over te slaan als je aan het diëten bent. Wanneer je ontbijt, houdt je het langer vol tot aan de lunch en heb je minder snel de neiging om later op de dag vet te gaan eten.

Drink voldoende water

Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van voldoende water ervoor kan zorgen dat je minder eet en vooral nauwelijks calorieën binnenkrijgt. Mensen grijpen vaak naar eten, terwijl ze eigenlijk veel dorst hebben. Niet zo dol op water? Maak het dan lekkerder met limoen, gember of citroen!

Wedden dat je nu binnen no-time een summer body hebt…

Wil je een zuivere huid? Eet dan dit!