Mannen blijven voor ons soms een raadsel. Is hij nu serieus met je of niet? Aan deze 10 dingen kun je merken dat een man respect voor jou en voor jullie relatie heeft.

 1. Jullie gaan daadwerkelijk op date

  Jullie avonden bestaan niet alleen uit Netflix en Chill, jullie gaan daadwerkelijk samen op pad. Hij doet zijn best om je te blijven verrassen en dat doe jij ook voor hem.

 2. Hij vraagt je om jouw mening

  Of het nu gaat om een nieuwe jas die hij wil kopen, een nieuwe baan aannemen of beginnen aan een nieuwe studie: wat jij ervan vindt is voor hem belangrijk. Dit wil niet zeggen dat hij er ook daadwerkelijk altijd iets mee zal doen, maar hoe jij er over denkt weegt hij in elk geval mee wanneer hij een keuze maakt.

 3. Hij gaat ‘serieuze’ onderwerpen niet uit de weg

  Hij windt er geen doekjes om dat hij later kinderen wil en het woord trouwen is voor hem ook niet eng of vies. Hij is duidelijk over wat hij wil met jullie relatie en laat dit dan ook aan jou merken.

  man-respect-tekenen-femfem

 4. Hij wil jouw leven niet beïnvloeden

  Daarmee willen we zeggen dat hij je gewoon je eigen ding laat doen. Hij is er niet om jouw leven te bepalen, maar om het soms net nog even wat leuker te maken en dat beseft hij zich.

 5. Hij wordt niet jaloers als je met je vriendinnen uit gaat

  Hij is niet het type dat jou om het half uur een berichtje stuurt over waar je nu bent en met wie je bent. Hij weet dat je misschien best een beetje zal flirten, maar uiteindelijk toch gewoon weer bij hem terug komt. Dit komt omdat hij vertrouwen heeft in jullie relatie en in jou.

 6. Hij is open en eerlijk tegen je

  Ook als hij weet dat jij hetgeen dat hij gaat vertellen misschien niet leuk gaat vinden. Hij durft zichzelf te zijn en ook zijn zwakkere kanten bij jouw te laten zien, omdat hij weet dat hij bij jou zichzelf kan zijn.

 7. Hij staat altijd aan jouw kant en twijfelt niet aan jou

  Hij vertrouwt namelijk op de keuzes die jij gemaakt hebt en zal je er altijd in steunen, wat je ook van plan bent om te gaan doen. Wanneer hij het misschien niet zo’n goed idee vindt zal hij dat zeker wel met je delen, maar uiteindelijk zal hij ook aan jouw kant staan als je niet naar hem luistert.

 8. Hij motiveert je om risico’s te nemen

  Hij wil dat je succesvol bent. Wil jij dat bedrijf beginnen? Hij zal de eerste zijn die zegt dat hij er vertrouwen in heeft en zal je aanmoedigen om de kans te grijpen als deze voorbij komt. Hij zal je altijd begrijpen als je een afspraak met hem opzij moet schuiven als dit goed is voor je carrière en hij zal jou ook steunen als jouw nieuwe uitdaging toch niet blijkt te werken.

 9. Hij liegt niet tegen je

  Hij zegt geen afspraakjes af met een smoes als hij moe is: hij weet dat hij best tegen jou kan zeggen dat hij doodmoe is en liever zijn bed in kruipt. Hij hoeft ook niets voor je achter te houden en hij deelt het liefste alles wat hij meemaakt met jou. Jullie hebben geen geheimen voor elkaar. Behalve wanneer je de ander wil verrassen.

 10. Hij accepteert jouw mening

  Wanneer jullie een discussie hebben en niet overeen kunnen komen over een bepaald onderwerp, laat hij jou in je waarde. Hij wil je niet overhalen om zijn standpunt in te nemen. Hij respecteert jouw eigen mening.

tekenen-respect-femfem