Je vriendinnen zijn vaak de belangrijkste personen in je leven. Je vertelt hen alles, jullie doen leuke uitstapjes samen en daarbij kan je áltijd op ze rekenen. Hoe mooi is het om zo hecht te zijn, en dat terwijl jullie allemaal ook zo verschillend zijn van karakter. Deze 10 types zitten vaak in een vriendinnengroep samen. Herken jij ze en welke ben jij?

type vriendinnengroep FEM FEM

Het feestbeest

Deze vriendin is altijd en overal in voor een feestje en met haar heb je ongelofelijk veel plezier. Het maakt niet uit of het een dinsdag of vrijdag is, deze meid staat lekker in de toko met een biertje. Je gaat je eigenlijk afvragen of deze chick überhaupt wel eens slaapt of een avondje rust pakt. Soms is ze misschien een beetje gek, maar ze is erg betrouwbaar en zal nooit over je oordelen!

De mama

Deze vriendin heeft een belangrijke taak. Als eerste maakt ze zich altijd zorgen om iedereen in het groepje. Ze is de eerste die je zal waarschuwen als er weer iets gebeurt wat je beter niet had kunnen doen. Heb je nog niet gegeten? Geen probleem zij maakt zo een hele maaltijd voor je klaar, en je mag altijd langskomen voor een gezellig avondje. Ze is ook degene bij wie je moet zijn als je een pleister nodig hebt omdat je weer van de bar bent gevallen met dansen. Deze mama past graag op d’r kindjes. Pijnstillers, labello, tampons? She’s got you covered. 

De therapeut

Deze meid heeft verstand van het leven en heeft daarbij al genoeg situaties zelf meegemaakt om andere tips te kunnen geven. Ze kan supergoed luisteren en weet altijd de vinger op de zere plek te duwen. Ze staat altijd voor je klaar en leeft zich helemaal in jouw situatie om je zo het allerbeste advies te geven. Daarnaast is het een van de liefste girls die je kent en heeft ze het hartje op de juiste plaats. Ze is zeer geliefd bij iedereen in de groep, en geeft een fijne vibe af.

De mannenmagneet

Sta je opeens omringd door mannen, dan komt dit probably door je vriendin die weer met d’r lange lokken en verleidende blik aan het dansen is. Want ja, als zij er is, zijn de mannen er. Deze vriendin is altijd het middelpunt van elke gelegenheid. Soms heeft ze het zelf nog niet eens door. Het is fijn om bij haar in de buurt te zijn, want ze houdt van gekkigheid en zichzelf zijn. Tot slot sta je er niet van te kijken als ze vervolgens the day after niet in haar eigen bed heeft geslapen.

De getrouwde vriendin

Deze vriendin heeft al miljoen jaar hetzelfde vriendje. Ze geeft ongelofelijk goed advies als iemand met een jongensprobleem zit, omdat ze genoeg verstand heeft van hoe dit geslacht denkt. De boyfriend is zelfs al een beetje onderdeel geworden van jullie vriendengroep omdat hij er vaak bij is. Zij is sowieso de eerste die huisje-tuintje-kindje goals waarmaakt!

De verloren vriendin

De vriendin die in jullie groep zit, maar vervolgens net zo makkelijk 2 weken niks van zich kan laten horen. Ze vindt het allemaal wel welletjes en prima, en doet lekker de eigen ding. Maar zodra er leuke dingen op de agenda staan, is ze er zeker bij! Dit meisje heeft lekkere droge humor en heeft een erg nuchtere kijk op het leven. Een heerlijke toevoeging aan een hechte vriendengroep.

De állesweter

Zij weet letterlijk alles over iedereen. Als er een nieuwe relatie is, wie met wie heeft gezoend en wie er als eerste kotsend in een steegje stond. Als je iemand op het oog hebt, maar geen idee hebt van hoe deze knul heet. No worries, zij heeft het binnen 10 minuten gevonden. De perfecte baan voor haar zou later bij de FBI zijn. Fijn zo’n vriendin die je de nieuwste gossip vertelt, zo bespaart ze de rest een hoop werk.

Het engeltje

Dit meisje is eigenlijk veel te lief om boos op te worden. Je zou haar het liefste elke dag willen knuffelen. Ze kan onhandig en naïef zijn, maar dit maakt haar juist zo leuk! Ze is rustig, zichzelf en bekijkt altijd dingen van een afstandje. Ze is niet mega aanwezig in een vriendinnen groep, maar plaatst zichzelf ook niet op de achtergrond. Ze vind het naar als iemand haar niet mag en gaat ruzie’s en conflicten het liefst uit de weg. Zij is ook degene die niet rookt, blowt of pillen gebruikt. Met jongens loopt het ook altijd niet even soepel, omdat ze makkelijk over zich heen laat lopen. Terwijl ze zo’n sterke meid is.

De grappenmaker

De grappenmaker van de groep, een heerlijke toevoeging. Niet te serieus zijn in het leven en vooral veel lol maken. Daar staat zij voor. Een avondje met haar is nooit saai en er valt altijd wel weer wat te lachen. Als je je even down voelt, bel je deze vriendin op. Binnen no time lig je weer op de grond van het lachen en besef je dat niet zonder deze gekke friemel kunt.

De rijke tata

Deze vriendin heeft nooit problemen gehad met geld en geeft dit ook maar al te graag uit. Ze heeft het prima thuis en heeft wat meer te besteden dan de rest. Zo is ze altijd in om voor te schieten of als eerste een rondje te geven. Ze is juist helemaal niet verwend maar heel gul. Heeft ze vijf euro voorgeschoten? Ah joh, laat zitten! Krijg je van mij. Bij haar moet je ook zijn als je weer te weinig hebt gewerkt en je een beetje geld wil lenen.

Lees ook: dit zijn de vier persoonlijkheidstypen