Het winterseizoen komt er weer aan. Tijd om je huid goed te (blijven) verzorgen. Want door de kou heeft je huid het soms moeilijk en kan je huid droger aanvoelen. Wij hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet die je (gezichts) huid in de koudere maanden een handje op weg helpt.

winterhuidtips FEM FEM -1

Dé 10 winterhuidtips

  1. Maak je gezicht het liefst schoon met een ongeparfumeerd product waar olie aan toegevoegd is. Als je huid heel droog is kan je ’s ochtends het reinigen met een cleanser overslaan.
  2. Douche niet te warm. Dit kan zorgen voor (nog meer) uitdroging van je huid.
  3. Smeer je huid in met een voedende creme/bodylotion. Minimaal 2 x per dag maar hoe vaker hoe beter.
  4. Ooit (goed) naar de ingrediëntenlijst van je product gekeken? En zo ja; klinkt het dan alsnog als Chinees voor je? Let dan vooral op deze ingredienten: Petrolatum, Glycerine, Ceramiden en Dimethicone want dan zit je goed. Deze stoffen dragen bij in het verhelpen van een droge huid en verstoppen je poriën niet.
  5. Gebruik producten met vochtvasthoudende stoffen erin zoals Collageen en Hyaluronzuur en barrièreherstellende stoffen als Niacinamide.
  6. Probeer eens een dun laagje vaseline over je dagcreme. Zo heb je meteen een lekker voedend masker! Vaseline is ook te gebruiken als oogcreme en als wimperversterkend ‘serum’. Zorg er wel voor dat de vaseline niet ín je ogen komt.
  7. Exfoliëren is beter dan scrubben. Scrubben betekent letterlijk afschrobben. Bij verkeerd gebruik, te grove korrels of door agressieve ingrediënten zal je huid eerder geïrriteerd raken dan opgefrist worden. Gebruik liever een exfoliant passend bij jouw huid zoals glycolzuur of salicylzuur. Een exfoliant werkt namelijk op basis van (fruit)zuren. Deze stoffen zorgen ervoor dat dode huidcellen gemakkelijker loslaten. Hierdoor verdwijnen niet alleen eventuele schilfertjes maar kunnen stoffen in je cosmetica ook beter hun werk doen.
  8. Zorg dat er een goede luchtvochtigheid in je omgeving is. Een natte theedoek op je verwarming doet al wonderen.
  9. Verwijder ALTIJD je make-up met een geschikte reiniger.
  10. Mijn laatste tip gaat niet echt over je huid maar over je haar. In de winter hebben sommigen vaak last van statisch haar. Tip: spuit wat haarlak in je haarborstel en you’re good to go!

Lees ook: De lekkerste detox water recepten voor een mooie huid