Steeds meer mensen beslissen om vegan te gaan eten. Dit is natuurlijk een hele stap en gaat niet zonder up en downs. Uitzoeken wat je nog kunt eten en drinken kan soms lastig zijn. Na een tijdje kom je erachter dat er heel wat snoepgoed is, waar jij nog steeds van kunt genieten. Wij hebben er tien voor jou op een rijtje gezet, zodat jij in deze zelfisolatie heerlijk een film op de bank kunt kijken met jouw favoriete snoep.

vegan-snoep-supermarkt

Waarom de meeste snoep niet vegan is

Je weet vast wel dat je als veganist het snoep in de supermarkt voor een groot gedeelte kunt laten liggen. Wanneer jij net begint aan jouw vegan lifestyle, kan het lastig zijn om door de bomen het bos te zien. Welk snoep kun je nou wel eten en welke niet? En waarom kun je deze niet eten? Dat is eigenlijk best simpel. In veel snoep, het grootste gedeelte, zitten namelijk dierlijke ingrediënten zoals gelatine of bijenwas. Dit betekent dus al snel dat de meeste snoep niet vegan is. Ook zit er in veel rood snoep karmijnzuur, wat afkomstig is van insecten.

Welk snoep is vegan?

Ook al moet je soms even zoeken, er is genoeg om uit te kiezen. Misschien wel meer dan je had verwacht! En wanneer jou weer eens wordt gevraagd ‘wat voor snoep eet je dan wel?’ dan weet jij er zo tien op te noemen!

Skittles

Veel mensen verwachten het niet, door de felle kleuren, maar Skittles zijn 100% vegan. De zoete snoepjes zijn al tijden favoriet bij velen en ook als veganist kun je hier van blijven genieten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SKITTLES (@skittles) op

Zure matten van Katja

Niet alle zure matten zijn vegan, het grote gedeelte zelfs niet, maar die van Katja wel! Kijk goed op de verpakking of hier de ‘V’ opstaat wanneer je zure matten koopt van een ander merk.

Autodrop Lichtgewicht vegan snoepjes

Na een lange tijd heeft Autodrop nu ook vegan snoepjes! Deze proeven precies hetzelfde als de ‘normale’ en kun je gewoon bij de supermarkt kopen.

Albert Heijn suikervrije dropjes, winegums en fruitgums

Albert Heijn heeft sinds een tijdje een suikervrije lijn met verschillend soort snoep. Daaronder vallen dropjes, winegums en fruitgums. Deze zijn allemaal vegan. Winegums zijn erg lastig te vinden, als vegan zijnde, en daarom zijn wij hier extra blij mee.

Venco suikervrije drop

Het is soms lastig om vegan drop te vinden. Gelukkig is de suikervrije drop van Venco 100% diervrij en net zo lekker als ander drop.

Napoleon

Zuur van buiten, zoet van binnen. De Napoleon snoepjes die jij misschien vaak bij jouw grootmoeder krijgt kun jij gewoon eten!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Napoleon (@napoleon_nl) op

Fisherman’s Friends

Oké, het is misschien geen zoet of zuur snoepgoed maar deze naar mint smakende snoep is voor veel mensen onmisbaar. Een heerlijk moment van verfrissing.

Haribo Dragibus

Je kent ze vast wel: die bolletjes in verschillende vrolijke kleuren, die lijken op jelly beans maar dan een stukje harder. Lekker, zoet en ook nog eens vegan! Deze snoepjes vind je in de meeste supermarkten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door HARIBO Dragibus (@lesdragibus) op

Fruitella Dummies

De kleine doosjes met allerlei verschillende smaken zijn helemaal plantaardig en worden gemaakt van natuurlijke smaak- en kleurstoffen. Smaken als aardbei, perzik en framboos: they’re yours!

Chupa Chup’s lolly’s

We houden natuurlijk allemaal van de ouderwetse Chupa Chups. Ook wanneer jij vegan eet kun je van ze genieten. Alleen de smaken Chocolate Vanilla en Strawberry cream zijn niét vegan.