Was gym niet jouw favoriete vak op school? Draaide je maag al om bij het idee dat je morgen moest sporten? Je bent niet de enige. Deze herkenbare punten herinner jij je vast nog wel als je een hekel had aan gym op school.

herkenbaar hekel gym FEM FEM

 1. Je probeerde elke week een nieuwe smoes te verzinnen om onder de les uit te komen. Helaas trapte je moeder er na een tijdje niet meer in.
 2. Zenuwen. De reden dat we hekel hadden aan gym was toch ook omdat we een beetje bang waren. Na die ene keer dat je keihard de bal tegen je hoofd aan kreeg heb je toch echt een angst voor ballen ontwikkelt.
 3. Wanneer er groepjes werden gemaakt, werd jij altijd als laatste gekozen. Tja, welke fanatiekeling wilt er nou met iemand in het team die eigenlijk het liefst de hele les op de bank zit?
 4. Hierdoor voelde je echt een sukkel.
 5. Je ging altijd achterin de rij staan als jullie gingen honkballen. Het kwam namelijk wel eens voor dat je per ongeluk het plankje als honkbal gebruikte. Sorry not sorry. 
 6. Wanneer de les in de zomer buiten plaatsvond, ging je rustig met je vriendinnen loungen in het gras. Als de leraar langs liep,  deed je net alsof je helemaal uitgeput was.
 7. Die verzwikte enkel keerde altijd terug tijdens de gymles. Hmm, je had geen idee waarom het nou nét altijd bij deze les gebeurde.
 8. Turnen was verschrikkelijk. Terwijl iedereen makkelijk een dubbele radslag maakten, had jij al moeite om overeind te blijven op de balk.
 9. Tijdens de piepjestest probeerde je altijd een voldoende te halen, maar na enkele keer heen en weer gerend te hebben gaf jij de moed al snel op. Rennen op zo’n hoog tempo was niks voor jou.
 10. Je was altijd ongesteld. Toevallig had je nooit tampons of maandverband bij je, dus kon je absoluut niet meedoen.
 11. Soms zag je het écht even niet meer zitten en besloot je de les maar gewoon te skippen. Oeps.
 12. Je bent super blij dat je nu niet meer hoeft te gymmen. In je eentje work-outen gaat je een stuk beter af.
 13. Alhoewel die bokslessen met bezweette bokshandschoenen ook niet bepaald je lievelings zijn.

Had jij ook altijd een hekel aan gym?

Lees ook: de dirty thirty check off list.