We hebben bijna de laatste werkdag van 2019 overleefd en vinden het straks heerlijk om tegen iedereen om kantoor ‘tot volgend jaar’ te zeggen. Het nieuwe jaar moet natuurlijk ingeluid worden met een heel goed feestje. Een feestje waardoor je zonder twijfel weet dat 2020 een mooi jaar gaat worden. Op deze feestjes kom je altijd heel veel verschillende types tegen, ken jij ze?

types oud en nieuw FEM FEM

De ‘Ik ga 2020 dronken beginnen’ persoon

“Laten we het jaar eens goed beginnen, ik proost op 2020.” Ach ja waarom ook niet? Iedereen proost op 2020, want de champagne flessen vliegen de deur uit zo vlak voor de jaarwisseling. Toch zijn er altijd een aantal personen die ‘het proosten op 2020’ iets té letterlijk nemen. Deze mensen gaan wel naar een feestje of vrienden tijdens oud en nieuw, maar ze liggen meer op de grond dan dat ze genieten van vrienden en de muziek.

De ‘Ik vind het helemaal geen leuk feest’ persoon

Niet te vergeten lopen er op ieder feest ook altijd een aantal mensen rond die het feestje helemaal niet leuk vinden. Misschien zijn ze meegetrokken door hun vrienden of eenmaal op het feestje aangekomen vinden ze het helemaal niet leuk. Er is altijd wel één iemand die met een heel chagrijnig hoofd 2018 inluidt.

De ‘Ik heb zoveel goede voornemens’ persoon

Al eerder schreven wij over een artikel over: ‘Goede voornemens: waarom alleen in het nieuwe jaar?‘. Hierin staat dat iedereen altijd alleen maar goede voornemens heeft tijdens de jaarwisseling, maar waarom eigenlijk alleen op dit tijdstip? Deze voornemens gaan vaak niet geheel uitkomen, want het is vaak impulsief. Toch zijn er altijd mensen die ‘zoveel goede voornemens’ hebben. Ze willen gaan sporten, stoppen met roken, knopen doorhakken in hun relatie en opa en oma vaker bezoeken. Deze persoon vertelt dan ook de hele avond aan iedereen die zij tegenkomt haar goede voornemens, maar who cares?

grumpy woman

De ‘Ik heb zoveel illegaal vuurwerk afgestoken’ persoon

Waarschijnlijk kun je er zo al een aantal opnoemen als je alleen al de bovenstaande zin leest. Van die mensen die het onwijs cool vinden om illegaal vuurwerk in het buitenland te halen, honderden euro’s hieraan uit te geven en vervolgens na een paar minuten al hun geld in de lucht zien knallen. Tja, je moet er van houden. Maar je hoeft er niet zo stoer over te doen en het de hele avond aan iedereen te vertellen, toch? Dit doet ons ook altijd weer denken aan het jongetje Tom die zijn vuurwerkje heeft afgestoken: “yes yes yes, wat een gaaf ding hé.”

De ‘Moeder’ persoon

Deze persoon wil gewoon heel graag dat iedereen het naar zijn zin heeft. 2020 moet een mooi jaar worden en daarom moet alles soepeltjes verlopen. ‘Heb jij het nog naar je zin en wil je niet nog een drankje?’ De persoon die alles in de gaten houdt, wanneer iemand uit de vriendengroep een drankje te veel op heeft is zij degene die op haar let. “Jongens heeft iedereen zijn kaartje bij de hand?” Ja mam!

De ‘Throwback 2019’ persoon

De persoon die de #throwbackthursday altijd gebruikt, is ook de persoon die tijdens oud en nieuw alles “lekker” gaat herhalen. “2019 was zo’n goed jaar voor mij, ik heb dit en dat gedaan en weetje nog toen we daar waren in 2019?’ Ja wij weten allemaal dat je dat hebt gedaan en ook waar we zelf waren, want die #throwbacks van jou zijn niet nieuw voor ons.  Dit is ook een persoon die weinig goeds kan zeggen over 2020, want 2019 was haar jaar.

De ‘2018 wordt mijn jaar’ persoon

Naast de throwback queen kennen we ook altijd wel iemand die maar al te graag mensen verteld dat ‘2020 haar jaar gaat worden’. 2017 zat niet altijd mee, ik heb tegenslagen gehad en daarom geloof ik dat 2018 echt mijn jaar gaat worden. De persoon die al zenuwachtig wordt als ze wakker wordt op oudjaarsdag, want het nieuwe jaar is bijna inzicht. Wanneer de klok dan eindelijk twaalf slaat, rollen de tranen over haar wangen. “2020 wordt fantastisch!”

love drunk

De ‘Ik ga huilend deze avond door’ persoon

Het hoeft niet eens te betekenen dat deze persoon heel emotioneel is, absoluut niet zelfs. Degene die heel de avond huilend doorkomt is vaak de persoon die heel veel gedronken heeft. Iedereen is lief en ze houdt van iedereen. ‘Wat ziet iedereen er mooi uit, ik kan wel huilen.’ Alles is prachtig en leuk, totdat er één klein dingetje gebeurt wat minder leuk is. Op zo’n moment kan ze wel huilen hoe k*t alles is en waarom zij uitgerekend de persoon is die dit moet meemaken. Waaaaarom?