Soms loopt het even niet zo lekker in je relatie. Naar mate je langer samen bent, is dit echt niet raar. Maar soms kan het wel voor problemen zorgen en dan kan relatietherapie hét antwoord voor jullie zijn. Dit zijn drie tekenen dat jij en je partner in relatietherapie moeten gaan.

In relatietherapie gaan

Veel koppels zien relatietherapie als een laatste redmiddel. Iets wat je uitprobeert wanneer jullie op het punt staan om uit elkaar te gaan. Maar dit hoeft helemaal geen laatste redmiddel te zijn. Sterker nog: het is beter om op tijd in relatietherapie te gaan, in plaats van het uit te stellen. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt. Daarom zetten wij drie tekenen dat jij en je partner in therapie moeten gaan op een rijtje.

1. Je voelt dat het verstandig is

Ook al heb je misschien niet het fysieke bewijs dat jij en je partner in relatietherapie zouden ‘moeten’, kan het toch zijn dat jij voelt dat dit wel verstandig is. Wanneer er iets in je relatie is veranderd, voel je dit – bewust óf onbewust – diep van binnen. Als jouw intuïtie je vertelt dat relatietherapie een verstandige keuze is, moet je hiernaar luisteren.

2. Jullie maken telkens ruzie over dezelfde dingen

Heb je het gevoel dat jij en je partner telkens ruzie maken over dezelfde dingen? En lijkt het hierdoor alsof jullie niet door jullie problemen heen kunnen werken? No worries, dit is compleet normaal. John Gottman, een relationship researcher bij Gottman Institute, schat in dat ongeveer 69% van alle veelvoorkomde relatieproblemen niet opgelost kunnen worden. Dit is dus helemaal niet erg! Wat wél belangrijk is, is dat jullie elkaar leren begrijpen. En relatietherapie zou jullie hier heel goed bij kunnen helpen!

3. Jullie vermijden de lastige gesprekken

Als je een relatie hebt, zijn lastige gesprekken soms onvermijdbaar. Maar als jullie allebei niet houden van confrontatie, kan het lastig zijn om deze gesprekken met elkaar te voeren.

Hoewel veel mensen denken dat een relatie zonder conflicten goed is, klopt dit niet. Iedere relatie heeft conflicten nodig, op die manier groeien jullie dichter naar elkaar toe. Maar vinden jullie het lastig om dit soort confronterende gesprekken te voeren? Dan zou relatietherapie wel eens dé oplossing voor jullie kunnen zijn.