Nu we allemaal thuis aan het werk zijn, kan het toch wel lastig zijn om voor onszelf een goede plek te creëren waarin je geconcentreerd aan de slag gaat. Vaak kan je de neiging hebben om met je laptop op de bank te gaan zitten, maar dat wil je liever vermijden. Dit kan namelijk voor minder productiviteit en voor rugklachten zorgen. Het is hoe dan ook belangrijk dat je een goede home office voor jezelf maakt, zodat jij fijn aan de slag kunt.

thuiswerkplek FEM FEM

Wij hebben een paar tips voor jou op een rijtje gezet, zodat jij de perfecte werkplek ook thuis creëert.

Mini office

Het klinkt zo gemakkelijk maar toch doen veel mensen het niet; zitten aan een bureau op een stoel. De juiste hoogte van een bureau en de juiste stoel kunnen erg mee helpen voor de juiste houding. Wanneer jij je dag spendeert door op de bank te werken of op een te zachte stoel, kan dat enorm veel gevolgen hebben voor jouw rug en nek. Deze gaan aan het eind van de dag erg pijn doen en dat is natuurlijk niet iets wat je wilt. Zorg er daarom voor dat je altijd in een fijne stoel zit en aan een bureau op juiste hoogte. Hiervoor kan je ook gewoon jouw eettafel gebruiken.

Plek voor jezelf

Het allerbelangrijkste aan thuiswerken is het focussen op je werk. Zolang er van alles om jou heen gebeurt is het erg lastig om je concentratie te behouden en goed te kunnen doorwerken. Daarom is het erg belangrijk dat jij een plek hebt voor jezelf, waar niemand jou kan lastig vallen. Ook is het van belang dat hier niet te veel geluid is, zodra er een serie op de achtergrond van jouw werkplek speelt ga je automatisch meeluisteren. Dat haalt jou natuurlijk gemakkelijk uit je werksfeer. Zorg daarom voor een afgelegen en rustig plekje.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung) op

Some green

Als jij jouw plek hebt gevonden en deze toevallig in een afgesloten kamer is, dan kan het enorm fijn zijn om planten te hebben nabij jouw werkplek. Deze zorgen voor rust en zuurstof, waardoor jij fijn aan de slag kunt. Daarnaast blijft het natuurlijk altijd belangrijk om even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen tijdens jouw werkdag.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door JENNA | cozy happy home (@cozy.happy.home) op