Nu we voornamelijk thuiswerken, wil je het natuurlijk wel een beetje professioneel aanpakken. Met je laptop op de bank werkt nou eenmaal gewoon niet lekker. Het is hoe dan ook belangrijk dat je een goede home office voor jezelf maakt, waar jij productief kunt werken. Wij bij FEM FEM geven je een aantal slimme tips en benodigdheden voor de perfecte home office!

Foto: @betterthangoods.nl Instagram
Foto: @betterthangoods.nl Instagram

Mini office

Het klinkt zo gemakkelijk, maar toch doen veel mensen het niet; zitten aan een bureau op een stoel. De juiste hoogte van een bureau en de juiste stoel kunnen erg mee helpen voor de juiste houding. Wanneer jij je dag spendeert door op de bank te werken of op een te zachte stoel, kan dat enorm veel gevolgen hebben voor jouw rug en nek. Deze gaan aan het eind van de dag erg pijn doen en dat is natuurlijk niet iets wat je wilt. Zorg er daarom voor dat je altijd in een fijne stoel zit en aan een bureau op juiste hoogte. Hiervoor kan je ook gewoon jouw eettafel gebruiken als hier genoeg ruimte is.

Plek voor jezelf

Het allerbelangrijkste aan thuiswerken is het focussen op je werk. Zolang er van alles om jou heen gebeurt, is het erg lastig om je concentratie te behouden. Daarom is het nodig dat jij een plek hebt voor jezelf, waar niemand jou kan lastig vallen. Ook is het van belang dat hier niet te veel geluid is, zodra er een serie op de achtergrond van jouw werkplek speelt ga je automatisch meeluisteren. Dat haalt je natuurlijk gemakkelijk uit je werksfeer. Is er tóch afleiding? Dan geven we je 1 tip: koop oordopjes die geluid onderdrukken. Zo ben je afgesloten van de buitenwereld en kun je je 100% op je werk focussen.

Ook een goed werkende laptop is een must! Het is ontzettend irritant als je laptop verouderd is en niet meer goed meegaat. Een nieuwe computer aanschaffen is al snel een dure uitgave, maar gelukkig heb je ook een veel goedkopere oplossing! Lang leve de Refurbished MacBooks, die je voor een redelijke prijs kunt aanschaffen! Deze laptops werken eigenlijk net zo goed als een splinternieuwe MacBook, dus je zal weinig verschil merken. De tweedehands laptops zijn helemaal nagekeken en zijn geüpgrade met de nieuwste systemen. Zo kun jij het beste uit je werk halen!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Alexa Chung (@alexachung) op

Frisse lucht

Als jij jouw plek hebt gevonden en deze toevallig in een afgesloten kamer is, dan kan het enorm fijn zijn om planten te hebben nabij jouw werkplek. Deze zorgen voor meer creativiteit en zuurstof, waardoor jij vol energie aan de slag kunt. Kaarsen doen het altijd ook ontzettend goed. Deze geven je een gevoel van rust en brengen daarnaast een hele hoop sfeer binnen je kamer.

Een van de beste tips is en blijft het natuurlijk om altijd even naar buiten te gaan en een frisse neus te halen tijdens jouw werkdag, want van een heerlijke wandeling buiten knap je meestal helemaal op! Als dát niet bevorderlijk is voor efficiënt thuiswerken. 😉


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door JENNA | cozy happy home (@cozy.happy.home) op

Met deze planten geef jij je interieur een prachtige make-over!